Jeřáby Konecranes se ve firmě Kompan osvědčily

Corporate press releases

Hrají si vaše děti rády na dětských hřištích? Pokud je toto hřiště vybaveno herními prvky ze společnosti Kompan, pak se na jejich výrobě podílely také jeřáby ze Slaného. Dánská firma Kompan působí na českém trhu již patnáct let a ve dvou moderních halách pomáhá s výrobou vybavení pro dětská hřiště a sportoviště 7 mostových jeřábů Konecranes, všechny s nosností 5 tun.

Sortiment předního světového výrobce je opravdu široký a v České republice se nachází největší výrobní závod, v CTP parku ve Slatině uvedli v roce 2012 do provozu dvě nové haly, kde vyrábí nejrůznější herní prvky z pestré palety materiálů: od dřeva a kovu, přes plasty až k lanům. A právě při výrobě zakázkových staveb ze dřeva nacházejí využití mostové jeřáby Konecranes.

„První tři jeřáby včetně jeřábové dráhy jsme pořídili v roce 2015, kdy jsme rozjížděli výrobu v nové hale a rozhodovali jsme se mezi třemi nabídkami,“ říká Ing. Libor Vykoupil, TPM Manager v Kompan Czech Republic s.r.o. Rozhodnutí nakonec padlo pro jeřáby Konecranes. „Pro mě je důležité kromě spolehlivého servisního zázemí také to, že si Konecranes sám zajišťuje kompletní revize a dává zákazníkovi přehledný protokol o stavu zařízení, který obsahuje podrobné informace o využívání jeřábu,“ udává hlavní argumenty Libor Vykoupil. Že se jeřáby Konecranes osvědčily potvrzuje i fakt, že v průběhu tří let přibyly do výrobní haly další čtyři jeřáby stejné značky.

Na provoz jeřábů jsou kladeny vysoké nároky. Při práci se musí vyrovnat s prašným prostředím a nutností jsou i dálkové ovladače s mikroposuvy. „Samotným jeřábům nemám co vytknout, jsme spokojeni. Ale u ovladačů bych uvítal větší robustnost. V našich podmínkách, kde máme opravdu intenzivní provoz a dochází k řádově stovkám stisků tlačítka za směnu se ukazuje, že mikrospínače v ovladačích nemají takovou životnost, jak bychom si přáli,“ shrnuje dosavadní zkušenosti s jeřáby Konecranes Ing. Vykoupil. I přes tuto drobnou výhradu se ale v Kompanu rozhodli pořídit další jeřáb opět Konecranes. „Spolehlivý provoz bez odstávek je pro nás nejvyšší priorita a tu nám Konecranes zaručuje. Z dlouhodobého hlediska se mi vždy osvědčilo mít zakázku zajištěnou jedinou firmou, která za ni plně zodpovídá, včetně záručního i pozáručního servisu,“ je přesvědčený Libor Vykoupil. Tato důvěra je pro nás zavazující.