Teollisuuden mittauspalvelut

Teollisuuden mittauspalvelut - Tarkemmat koneet, parempaa laatua

Työstökoneen laadun varmistamiseksi on tärkeää tarkistaa sen geometrinen tarkkuus, joka käsittää liikeakseleiden suoruudet, kohtisuoruudet ja tasomaisuudet. Koneen geometrinen tarkkuus luo perustan sen mittatarkkuudelle, mukaan lukien akseleiden paikoitustarkkuus ja dynaaminen tarkkuus. Säännölliset mittaukset auttavat säilyttämään työstökoneen tarkkuuden ja ennakoimaan huoltotarpeet.

Ammattitaitoinen huoltohenkilöstömme tekee konepajateknisiä mittauksia työstökoneille, joiden tuloksena toimitetaan mittausraportit ja toimenpidesuositukset. Koneiden mittauspalveluidemme avulla teollisuuden laitteiden ja työstökoneiden suorituskyky saadaan erittäin tarkaksi ja tehokkaaksi. Kun tuotannon luotettavuus ja kappaleiden laatu paranevat, vältytään turhilta reklaamatioilta ja kappaleiden hukalta. Tämä tuo kustannussäästöjä sekä tehokkuutta yrityksesi toimintaan.

Valikoimassa ovat:

  • Laser-interferometrimittaus
  • Geometrian mittaus
  • DBB-mittaus
  • Geometrian 3D-mittaus
Työstökoneiden paikoitusmittaus

Miksi mitata työstökoneen tarkkuus?

Työstökoneen tarkkuus on kriittinen tekijä laadukkaiden kappaleiden valmistuksessa ja tuotantosi laadunvarmistuksessa. Konecranesin mittauspalvelut minimoi laaduntuottokyvyn epävarmuuden ja optimoi koneesi suorituskyvyn. Meidän asiantuntijamme auttavat minimoimaan työstökoneesi paikoitustarkkuuksien aiheuttamat virheet ja säätämään koneiden tarkkuus vaaditulle tasolle. Luota asiantuntevaan palveluumme ja pidä koneesi huippukunnossa ja aina koneelle asetettujen standardien mukaisena.

Työstökoneiden mittalaitteita

Miksi työstökoneiden tarkkuus heikkenee?

Työstökoneiden tarkkuuteen vaikuttaa ajan ja käytön myötä monet asiat. Näitä on mm. 

  • Törmäysvahingot
  • Geometriset muutokset
  • Lämpötilan vaihtelut
  • Ikääntyminen

Nämä muutokset ovat riippumattomia koneessa käytettävästä mittajärjestelmästä, ja tämän vuoksi laadukkaat mittaukset ovat ainoa tapa varmistua koneiden todellisesta tarkkuudesta ja vaatimustenmukaisuudesta.

Työstökoneiden mittauspalvelumme

Laser-interferometri

Laser-interferometrimittaus

Laser-interferometrimittausta käytetään koneen suoruuden ja toistotarkkuuden mittaukseen jos koneessa havaitaan epätarkkuutta. Lisäksi sitä voidaan käyttää koneen linjaukseen konesiirron jälkeen. Käytössämme on huippuluokan Renishaw XL-80- laite. Lasermittauksella saadaan mitattua ISO 230 standardin mukaan koneen paikotustarkkuudet mitattua ja kompensoitua ne koneenohjaukseen. Tällä toimenpiteellä saadaan koneen työstötarkkuutta parannettua, sekä löydettyä mahdollisia virhelähteitä. Koneen nousuvirhe mitataan kahteen eri suuntaan ja tästä saadaan luotua mittausraportti sekä koneohjaukselle kompesointitaulukko.​

3D-geometriamittaus

Mittausta tarvitaan, kun halutaan mitata työstökoneiden geometria tarkasti tai kun työstetyissä kappaleissa tiedetään olevan laatuongelma. Tämän mittausmenetelmän avulla tehdään vaativimmat geometriset mittaukset kuten työstöalueen komiulotteinen tilavuusmittaus, pyörivän akselin kalibrointi ja ympyrämäisyyden tarkastus.

3D- geometriamittaus:

  • Suorittaa vaativimmat geometriset mittaukset
  • Korjaa staattiset liikevirheet erittäin tarkasti ja mahdollistaa virheiden korjauksen ohjelmassa sähköisellä kompensoinnilla
  • Mahdollistaa koko työstöavaruuden mittaamisen

Geometriamittaus

Geometriamittauksen tarkoituksena on analysoida koneen sen hetkinen geometrian tila käyttäen perinteisiä tarkastusmenetelmiä, kuten vaaituksia ja mittauksia. Palvelusta on hyötyä, kun päätetään koneen säädöistä tai tarvittavista korjauksista koneen toiminnan parantamiseksi:

  • Geometrian mittauksessa koneen rungon ja liikeakseleiden tarkkuus ja kunto analysoidaan asetettujen parametrien ja konestandardien mukaisesti
  • Tulosten avulla voidaan toteuttaa tarvittavat toimenpiteet koneen säädöistä tai geometrian korjauksista koneen toiminnan parantamiseksi

DBB-mittaus

DBB-mittaus eli ympyräkaarimittaus on nopea testimenetelmä työstökoneiden liikeakseleiden epätarkkuuksien todentamiseen. Mittauksen avulla voidaan osoittaa liikeratavirheiden syyt, jolloin virheiden aiheuttajat voidaan korjata.

Menetelmällä voidaan tunnistaa geometria- ja paikoitusvirheitä sekä mekaniikasta ja ohjaustekniikasta aiheutuvia ongelmia.Tuotannon luotettavuus ja kappaleiden laatu paranevat, kun koneen tuottamat kappaleet ovat vaadituissa toleransseissa.