Konecranes toimittaa Välimeren alueen suurimman mobiilisatamanosturin

Corporate press releases

Lorenzini & C. S.r.l. (Lorenzini) on tilannut Konecranes Gottwald Model 8 -nosturin vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä. Nosturi otetaan käyttöön tammikuussa 2019 Livornossa Italiassa, jossa sitä käytetään kontinkäsittelyyn.

Model 8 -mobiilisatamanosturi toimitetaan valmiiksi pystytettynä, ja se asennetaan käyttökuntoon paikan päällä. Nosturi palvelee konttialuksia sekä kontteja, pyörillä kulkevaa rahtia ja ajoneuvoja kuljettavia ConRo-aluksia. Dieselsähköinen mobiilisatamanosturi voidaan liittää terminaalin sähköverkkoon, mikä lisää entisestään sen ekotehokkuutta.

”Käytössämme on jo kuusi tehokasta Konecranes-mobiilisatama-nosturia Livornossa, ja päätimme kasvattaa kalustoamme suurella Konecranes Gottwald Model 8 -nosturilla. Tämä joustava nosturi täyttää kumppanimme Mediterranean Shipping Companyn (MSC) uusien aluskokojen ja -tyyppien asettamat vaatimukset. Tarvittaessa sillä voidaan käsitellä myös yleisrahtia. Meillä on pian Välimeren alueen suurin mobiilisatamanosturi, ja se symboloi hyvin sitä, että olemme aina askeleen edellä muita,” sanoo Enio Lorenzini, Lorenzini & C. S.r.l.:n toimitusjohtaja.

”Suurella Model 8 -nosturilla Lorenzini pystyy käsittelemään 22 kontin rivistöjä ja todella korkeita pinoja kannella. Olemme tyytyväisiä, että uusi Model 8 -nosturi saa jalansijaa Euroopassa,” kertoo Giuseppe Di Lisa, myynti- ja markkinointijohtaja, Mobiilisatamanosturit -liiketoimintayksikkö, Konecranes.

Lisätietoja:
Lehdistö:
Giuseppe Di Lisa, myynti- ja markkinointijohtaja, Mobiilisatamanosturit -liiketoimintayksikkö, Satamaratkaisut, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +49 211 7102 3771

Sijoittajat:
Eero Tuulos, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: 020 427 2050

Kuvateksti:
Konecranes Gottwald Model 8 -nosturin uusi versio G HMK 8412 täydentää Lorenzinin tehokasta mobiilisatamanosturikalustoa. Kuvassa näkyy vastaavanlainen nosturi.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2017 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3 136 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 200 työntekijää ja 600 huoltopistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).