KONECRANES OYJ:N HALLITUS PÄÄTTI JATKAA KOKO HENKILÖSTÖN OSAKESÄÄSTÖOHJELMAA

Stock exchange releases

KONECRANES OYJ PÖRSSITIEDOTE 6.2.2020 klo 9.10

KONECRANES OYJ:N HALLITUS PÄÄTTI JATKAA KOKO HENKILÖSTÖN OSAKESÄÄSTÖOHJELMAA

 

Konecranes Oyj:n vuoden 2012 varsinainen yhtiökokous päätti osakesäästöohjelman käyttöönottamisesta Konecranes-konsernissa.

Konsernin työntekijöiden ohjelmaa kohtaan osoittaman kiinnostuksen perusteella hallitus on päättänyt uuden säästökauden alkamisesta. Uusi säästökausi alkaa 1.7.2020 ja päättyy 30.6.2021. Enimmäissäästön määrä kuukaudessa on 5 prosenttia kunkin osallistujan bruttopalkasta ja vähimmäissäästön määrä kuukaudessa on 50 euroa per työntekijä. Ohjelmaan osallistuva henkilö saa maksutta yhden lisäosakkeen kutakin kahta hankittua säästöosaketta kohden. Lisäosakkeet annetaan osallistujille, jos he omistavat säästökaudelta hankitut säästöosakkeet omistusjakson päättymiseen 1.2.2024 saakka eikä heidän työsuhteensa ole päättynyt henkilöstä johtuvista syistä ennen tätä.  Alkavan säästökauden kaikkien säästöjen kokonaismäärä voi olla enintään 8,5 miljoonaa euroa. Säästökauden 2020–2021 ehdot ovat muuttumattomat edellisistä säästökausista.

Työntekijä osallistuu ohjelmaan vuodeksi kerrallaan. Osakkeita hankitaan kertyneillä säästöillä markkinahintaan neljännesvuosittain Konecranesin osavuosikatsausten julkistamispäivien jälkeen lokakuusta 2020 alkaen. Ostetuille osakkeille alkavan säästökauden aikana maksetut osingot käytetään automaattisesti osakkeiden ostamiseen seuraavana osakkeiden ostopäivänä. Näillä osakkeilla on samat oikeudet lisäosakkeisiin.

Hallitus ehdottaa 26.3.2020 pidettävälle varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallitus valtuutetaan päättämään maksuttomasta suunnatusta osakeannista, joka tarvitaan osakesäästöohjelman toteuttamiseksi.

 

KONECRANES OYJ
Eero Tuulos
Sijoittajasuhdejohtaja


LISÄTIETOJA
Eero Tuulos, sijoittajasuhdejohtaja, puh. 020 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,33 miljardia euroa. MHE-Demag mukaan lukien konsernilla on noin 18 000 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

 

JAKELU
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.konecranes.com