Konecranes on tehnyt sopimuksen työstökoneiden kunnossapidosta Wärtsilä Finlandin kanssa ja on mukana kehittämässä Smart Technology Hub -ekosysteemiä Vaasassa

Corporate press releases

Konecranes on allekirjoittanut sopimuksen konekunnossapidosta Wärtsilä Finlandin kanssa ja liittyy partneriksi yhtiön Vaasan Vaskiluotoon rakentuvan Smart Technology Hubin ympärille muodostuvaan ekosysteemiin. Wärtsilän nykyinen huolto-osasto siirtyy Konecranes-konserniin huhtikuun puolivälissä osana sitoumussopimusta. Sopimuksen piiriin kuuluvat ennaltaehkäisevät huoltotoimet, turvallisuustarkastukset, varaosien vaihto, korjaukset ja analyysi- ja konsultointipalvelut.

“Toivotamme Wärtsilältä meille siirtyvät kollegat tervetulleeksi, he tuovat meille lisää asiantuntemusta kunnossapidon toimintoihimme. Konecranesin kunnossapitojärjestelmien avulla kerättyä ja olemassa olevaa tietoa voidaan hyödyntää edelleen tuotantotehokkuuden parantamisessa.”, kertoo Konecranes Finlandin työstökonehuollon johtaja Jukka Penttinen.

”Smart Technology Hubissa partnerina oleminen antaa Konecranesille loistavan tilaisuuden olla mukana kehittämässä kunnossapidon toimintatapoja koko ekosysteemin kokonaistehokkuuden parantamiseksi. Tämä sopii myös täydellisesti strategiaamme, sillä haluamme olla mukana partnerina toiminnoissa, jotka parantavat turvallisuutta ja tuottavuutta, tukevat kestävää kehitystä ja edistävät digitalisaatiota”, Jukka Penttinen sanoo. 

”Konekunnossapidon siirtyminen uudelle yhteistyökumppanille on jälleen yksi konkreettinen osoitus Wärtsilän muuntumisesta konepajayhtiöstä teknologiayhtiöksi. Kuten jo aikaisemmin olemme kertoneet, rakennamme ekosysteemiä ja partneriverkostoa Smart Technology Hubin ympärille. Meidän ei kuitenkaan tarvitse odottaa Hubin valmistumista vaan voimme aloittaa uusien toimintamallien kehittämisen jo nyt. Tulevaisuudessa kukaan ei pärjää yksin - eikä kaikkea ole syytä tehdä itse - vaan yhteistyötä tehdään tiiviisti ekosysteemissä alan parhaiden osaajien kanssa”, Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Vesa Riihimäki sanoo.

Wärtsilän tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskus Smart Technology Hub valmistuu Vaasan Vaskiluotoon vuoden 2021 aikana. Wärtsilä investoi keskuksen moderniin testaus- ja tuotantoteknologiaan 83 miljoonaa euroa. Hankkeeseen liittyvä kokonaisinvestointi tulee olemaan noin 200 miljoonaa euroa.

Tiedote on aikaisemmin julkaistu Wärtsilä Finland Oy:n toimesta osoitteessa: https://www.wartsila.com/sth/wärtsilä-strengthens-the-ecosystem-built-around-smart-technology-hub-in-vaasa

Lisätietoa:
Jukka Penttinen, Director MTS Finland and Estonia
Email:
[email protected] or phone: +358 400 721535

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2019 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,33 miljardia euroa. MHE-Demag mukaan luettuna konsernilla on noin 18 000 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).