Konecranes sai Fennia Prize 20 -palkinnon innovatiivisista S- ja C-sarjan nostolaitteistaan

Corporate press releases

Konecranesin S-sarjan siltanosturi ja C-sarjan ketjunostin ovat saaneet tunnustusta Design Forum Finlandilta. Molemmat voittivat vuoden 2020 Fennia IPR Excellence -palkinnon immateriaalioikeuksien suojaamisesta ja S-sarjan nosturi sai huippumuotoilustaan kunniamaininnan.

”Sen lisäksi että Konecranes tuo asiakkailleen käänteentekeviä teknologisia innovaatioita, yhtiö panostaa vahvasti tuotteidensa muotoilun laatuun ja käyttökokemukseen. S-sarjan nosturi on tässäkin suhteessa tärkeä merkkipaalu. On hienoa, että kehitystiimin työ saa tällä tavoin tunnustusta”, kommentoi Konecranesin teollinen muotoilija Tatu Piispanen.

”Olemme valtavan iloisia saamastamme tunnustuksesta. Haluankin kiittää Konecranesin työntekijöitä ympäri maailman vuosien kehitystyöstä, jonka tuloksena on kaksi upeaa tuotetta, jotka ovat omaa luokkaansa”, kommentoi Konecranesin Teollisuusnosturit -liiketoimintojen johtaja Marko Tulokas.

”Palkinto nostaa esiin suunnittelu- ja muotoiluosaamisemme erinomaisuuden. Uudet tuotteemme ovat herättäneet suurta kiinnostusta eri toimialojen asiakkaiden keskuudessa”, Tulokas lisäsi.

S-sarjan nosturi vie nostamisen standardit uudelle tasolle innovatiivisilla perusominaisuuksillaan, joita ovat esimerkiksi portaaton nopeudensäätö. Uusi synteettinen köysi ja sen innovatiivinen köysitysjärjestelmä pienentävät kantopyöriin kohdistuvaa kuormaa 45 prosentilla, minkä lisäksi Konecranesin älytoiminnot, kuten koukun talutus, koukun keskitys ja kiinnitarttumisen esto, parantavat nosturin käytön turvallisuutta. Lisäksi S-sarjan nosturin hankkivat asiakkaat saavat käyttöönsä yourKONECRANES-asiakasportaalin sekä lisäarvoa tuovia digitaalisia palveluja.

S- ja C-sarja lanseerattiin yhdessä M-sarjan tuotteiden kanssa syyskuussa 2019, ja kolmelle uudelle tuotesarjalle on joko myönnetty tai vireillä yhteensä 20 patenttia. Konecranes julkisti äskettäin sopimuksen S-sarjan nostureiden toimittamisesta sveitsiläiselle häuselmann metall GmbH:lle.

Fennia Prize -kilpailussa palkitaan yrityksiä ja organisaatioita, jotka käyttävät muotoilua strategisesti liiketoiminnassaan. Tämä voi näkyä monin eri tavoin mm. tuotteissa, palveluissa tai liiketoimintakonsepteissa. Palkinnot jakavat Design Forum Finland, Fennia-konserni, Elo ja Patentti- ja rekisterihallitus joka toinen vuosi. Konecranes Smarter Cabin -ohjaamo on saanut Fennia Prize 2012 -palkinnon, lisäksi Konecranes on saanut Honourable Mention -kunniamaininnan Agilon materiaalinhallintajärjestelmästään vuonna 2014 ja ROS etäohjaustyöpisteestään vuonna 2017.

Fennia Prize on osa Design Forum Finland Awards -kokonaisuutta. Design Forum Finland tukee suomalaisten yritysten ja organisaatioiden kasvua, kansainvälistä kilpailukykyä ja menestystä edistämällä muotoilun käyttöä erityisesti strategisella tasolla.

Lisätietoja:
Johannes Tarkiainen, johtaja, Konecranes Industrial Design

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 40 505 6799

Lotta Hirvonen, Konecranes Teollisuusnosturit, viestintä
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 40 867 3882

Tämä lehdistötiedote on julkaistu verkkosivuillamme osoitteessa konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,33 miljardia euroa. MHE-Demag mukaan lukien konsernilla on noin 18 000 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).