KONECRANESIN HALLITUS MUUTTAA OSINKOEHDOTUSTAAN

Stock exchange releases

KONECRANES OYJ  SISÄPIIRITIETO 11.5.2020 klo 09.00

KONEcranesIN HALLITUS MUUTTAA OSINKOEHDOTUSTAAN

Konecranes Oyj:n hallitus on päättänyt kutsua koolle varsinaisen yhtiökokouksen pidettäväksi 11.6.2020. Yhtiökokouskutsu julkaistaan 11.5. erikseen omana pörssitiedotteenaan.

Kuten aiemmin ilmoitettiin, Konecranes päätti perua alun perin 26.3.2020 pidettäväksi tarkoitetun yhtiökokouksensa COVID-19 -pandemian nopean kehittymisen ja Suomen hallituksen julkisia kokoontumisia koskevien rajoitusten vuoksi. Johtuen poikkeuksellisesta epävarmuudesta liittyen pandemiaan ja sen tuleviin vaikutuksiin Konecranesin liiketoimintaan, Konecranesin hallitus on päättänyt muuttaa osinkoehdotustaan yhtiökokoukselle.

Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että emoyhtiön jakokelpoisista varoista maksetaan osinkoa 0,65 euroa osakkeelta.

Hallitus ehdottaa lisäksi yhtiökokoukselle, että yhtiökokous valtuuttaa hallituksen, yllä mainitun päätöksen lisäksi, päättämään harkintansa mukaan osingonjaosta siten, että emoyhtiön jakokelpoisista varoista voidaan valtuutuksen perusteella maksaa osinkoa yhdessä tai useammassa erässä enintään 0,55 euroa osakkeelta. Tämä valtuutus on voimassa seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen alkuun asti. Kokonaisuudessaan yhteenlaskettu yhtiökokouksen päätöksen ja hallituksen mahdollisesti valtuutuksen nojalla tekemän päätöksen perusteella jaettava osinko tilikaudelta 2019 voi siten olla enintään 1,20 euroa osakkeelta. Yhtiö julkistaa hallituksen mahdolliset osingonjakoa koskevat päätökset erikseen.

KONECRANES OYJ
Eero Tuulos
Sijoittajasuhdejohtaja

LISÄTIETOJA
Eero Tuulos, sijoittajasuhdejohtaja, puh. +358 (0) 20 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,33 miljardia euroa. MHE-Demag mukaan lukien konsernilla on noin 18 000 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

JAKELU
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.konecranes.com