Konecranes laajentaa palkitun Agilon-järjestelmänsä käyttöä kylmätilallisiin kerätyn ruoan noutopisteautomaatteihin

Trade press releases

Konecranes on laajentanut palkitun Agilon-materiaalinhallintajärjestelmänsä käyttöä kylmätilallisiin kerätyn ruoan noutopisteautomaatteihin. Uudessa innovatiivisessa Agilon Grocery Pickup -ratkaisussa yhdistyvät huoneenlämpöinen ja jääkaappilämpötilainen osio. Ruokaostoksia ja paketteja säilytetään lämpötilakontrolloiduissa osastoissa noutoon asti. Pakasteet on pakattu kylmälaatikoihin. Automaatin sisällä toimiva robotti tuo noudettavat ruokaostokset ja muut paketit esteettömyysvaatimukset täyttävälle noutopisteelle.

”Ruoan verkkokauppa on maailmanlaajuisesti kasvava trendi, ja viime aikoina kysyntä on kasvanut huimasti koronaviruspandemian vuoksi. Vähittäiskauppaketjut tekevät parhaansa lisätäkseen kapasiteettiaan kylmäsäilytyslokeroiden ja noutopistepalveluiden avulla. Agilon Grocery Pickup -ratkaisu keskittää kaikki asiakkaiden asioinnit samaan paikkaan ja antaa vähittäiskauppaketjuille mahdollisuuden tarjota asiakkailleen turvalliset ja kätevät automatisoidut noudot”, sanoo Konecranesin Agilon-liiketoiminnasta vastaava johtaja Tapani Tilus.

Agilon Grocery Pickup -ratkaisun ensimmäiset pilottiasennukset on toteutettu yhteistyössä Pohjoismaiden suurimpiin vähittäiskauppaketjuihin kuuluvan K-ryhmän ja avointa, yhteiskäyttöistä pakettiautomaattien verkostoa Euroopassa rakentavan Smartmilen kanssa. Lajissaan ensimmäinen palvelu on nyt käytössä kahdessa paikassa Suomessa. Konecranes näkee tuotteelle hyviä mahdollisuuksia maailmanlaajuisesti tulevaisuudessa.

Lisätietoja:
Tapani Tilus, johtaja, Konecranes Agilon
Sähköposti:
[email protected], puh. 040 7167181

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,33 miljardia euroa. MHE-Demag mukaan lukien konsernilla on noin 18 000 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).