Konecranesille kahden portaalinosturin tilaus Louisianasta

Corporate press releases

Etelä-Louisianan satama on tilannut Globalplex-intermodaaliterminaaliinsa (Globalplex) kaksi Konecranes Gottwald Model 6 -portaalinosturia vuoden 2020 toisella vuosineljänneksellä. Nosturit on tarkoitus ottaa käyttöön syyskuussa 2021. Ne kasvattavat sataman irtotavaran käsittelykapasiteettia ja parantavat tulevaisuudessa konttien ja projektirahdin käsittelyn joustavuutta. 
 

Etelä-Louisianan satama on rahdin määrällä mitaten Yhdysvaltain suurin kansainvälisen kaupan merisatama. Globalplex sijaitsee Louisianan Reservessä, Mississippijoen itärannalla. Sataman läpi kulkevan rahdin määrän kasvun ja sataman toiminnan tehostamistarpeen myötä Globalplexillä havaittiin tarve uusia satamalaitteita. Konecranes toimittaa vaaditut, erittäin suorituskykyiset ja kestävät satamalaitteet, joilla pystytään käsittelemään suuria rahtimääriä ja jotka kestävät vuosien jatkuvaa käyttöä.

”Näiden nosturien hankinta tuo tärkeän lisän satamaamme”, sanoo Etelä-Louisianan sataman toimitusjohtaja Paul Aucoin. ”Etelä-Louisianan satama on sitoutunut ylläpitämään ja laajentamaan infrastruktuuriaan pitääkseen sataman kilpailukykyisenä ja tehokkaana maailmanmarkkinoilla.”

Sataman kaksi uutta nosturia ovat neljällä köydellä varustettuja Konecranes Gottwald Portal Harbour G HSK 6548 B -nostureita, joiden suurin nostokapasiteetti on 125 t. Nämä joustavat koneet mahdollistavat jatkuvatoimisen irtotavaran tai raskaan projektirahdin käsittelyn. Tilaukseen sisältyy myös puomin yläosassa oleva kaapelikela, jolla voidaan käyttää konttien käsittelyyn tarkoitettuja sähkötoimisia konttitarttujia. Nostureissa on älykkäitä ominaisuuksia, kuten nostokorkeuden ja työalueen avustimet sekä lastitilalaskuri. Lisäksi verkkoraportoinnissa ja etätyöpöydissä hyödynnetään uusinta tekniikkaa, joka lisää nosturin käytön ja toiminnan ergonomiaa, tehokkuutta ja turvallisuutta. Mukautettuihin portaaleihin asennetut nosturit liikkuvat olemassa olevilla kiskoilla. Seisokkien minimoimiseksi tilaukseen sisältyy laaja varaosapaketti, jotta sataman omat teknikot voivat suorittaa nopeasti huoltoja ja osan korjaustöistä.

”Olemme käyttäneet aikaa hyvän asiakassuhteen rakentamiseen, ja nyt tämän työn tulokset näkyvät”, sanoo Konecranesin Satamaratkaisujen Amerikan alueen myyntipäällikkö Alan Garcia. ”Olemme työskennelleet tämän haastavan projektin parissa kahden vuoden ajan, ja olemme erittäin tyytyväisiä tuloksesta. Toivomme jatkavamme yhteistyötä sekä Etelä-Louisianan sataman että Globalplexin kanssa pitkälle tulevaisuuteen.” 

Lisätietoja: 
Alan Garcia, myyntipäällikkö, Konecranes Satamaratkaisut
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +1 813 240 4103

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille: 
Kiira Fröberg, sijoittajasuhteet, Konecranes 
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050


Tämä lehdistötiedote on julkaistu verkkosivuillamme osoitteessa konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,33 miljardia euroa. MHE-Demag mukaan lukien konsernilla on noin 18 000 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).