Konecranes toimittaa siirrettävän satamanosturin Triesten uuteen terminaaliin

Corporate press releases

Vuoden 2020 toisella neljänneksellä Piattaforma Logistica Trieste S.r.L. (PLT) tilasi ekotehokkaan siirrettävän Konecranes Gottwald -satamanosturin Koillis-Italiassa sijaitsevaan Triesten sataman uuteen terminaaliin. Nosturin toimitus tapahtuu syyskuussa ja käyttöönotto lokakuussa. Nosturi käsittelee kontteja, tavallista rahtia ja raskasta projektirahtia.

PLT on paikallisten yritysten perustama yhteistyöyritys, jonka tarkoituksena on rakentaa uusi merisatamaterminaali, joka harjoittaa terminaalitoimintaa julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyösopimuksen puitteissa yhdessä Triesten satamaviranomaisten kanssa. Terminaali sijaitsee Triesten satamassa Adrianmeren pohjoispäässä. Satama on vuosisatojen ajan ollut tärkeä alueellinen liikenteen solmukohta, mutta viime vuosikymmeninä intermodaaliliikenne on lisääntynyt huomattavasti, sillä satama tarjoaa reitin kasvavalle Keski- ja Itä-Euroopankaupalle . Uusi terminaali tarvitsee joustavan nosturin kaikentyyppisiä rahtilaivoja varten. PLT:n mukaan Konecranesin nosturi täyttää tarkalleen nämä vaatimukset.

”Kumppaniyrityksillämme on ollut erittäin hyviä kokemuksia Konecranes Gottwald -satamanostureista muissa terminaaleissaan”, PLT:n pääomistajan Francesco Parisi S.p.A:n hallituksen jäsen Matteo Parisi sanoo. ”Konecranesin kuuluisa luotettavuus ja joustavuus yhdistettynä edistykselliseen ja vihreään tekniikkaan tekevät siitä oikean valinnan uudelle Triesten terminaalillemme.”

Uusi nosturi on siirrettävän Konecranes Gottwald Model 5 -satamanosturin G HMK 5506 -versio. Tilaus sisältää kaksi konttitarttujaa, jolla voidaan nostaa kaksi konttia kerralla ja joiden kapasiteetti on 60 tonnia, mikä on hyvä esimerkki nosturin monikäyttöisyydestä. Nosturin toimintasäde on jopa 51 metriä, joka riittää jopa postpanamax-luokan aluksille. Sen suurin nostokapasiteetti on 125 tonnia mahdollistaen sekä tavallisen rahdin että raskaan projektirahdin käsittelyn. Nosturi voi tarvittaessa nostaa irtotavaraa myös moottorikäyttöisellä kahmarilla. Nosturin älykkäät ominaisuudet, kuten nostokorkeuden avustin ja maaliikennealueen laskutoiminto tekevät kuljettajan työstä helpompaa ja turvallisempaa. Nostureissa on sisäänrakennettu valmius ulkoisen virtalähteen käyttämiseen, joten sähkökäyttöön siirtyminen resurssien salliessa on helppoa. Verkkopohjainen raportointi ja etätyöpöytä tarjoavat olennaista dataa nosturista sekä parantavat sen suorituskykyä ja käytettävyyttä.. Paikalliset huoltoteknikot ja kuljettajat käyvät räätälöidyn Konecranes-koulutuksen osana pakettia.

”Tällainen tilaus osoittaa asiakassuhteidemme ja nosturiemme vahvuuden”, Konecranesin Satamaratkaisujen aluemyyntipäällikkö Gino Gherri sanoo. ”Monipuoliset Konecranes Gottwald -satamanosturimme soveltuvat täydellisesti toiminnan aloittamiseen tämänkaltaisissa uusissa terminaaleissa.”

Lisätietoja:
Gino Gherri, aluemyyntipäällikkö, Konecranes Port Solutions
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +39 052 258 8272

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:
Kiira Fröberg, sijoittajasuhteet, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,33 miljardia euroa. MHE-Demag mukaan lukien konsernilla on noin 18 000 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).