KONECRANES OYJ:N HALLITUS ON PÄÄTTÄNYT KONSERNIN AVAINHENKILÖIDEN UUDESTA KANNUSTINJÄRJESTELMÄSTÄ

Stock exchange releases

KONECRANES OYJ PÖRSSITIEDOTE 27.10.2020 klo 13.30

KONECRANES OYJ:N HALLITUS ON PÄÄTTÄNYT KONSERNIN AVAINHENKILÖIDEN UUDESTA KANNUSTINJÄRJESTELMÄSTÄ

Konecranes Oyj ja Cargotec Oyj ovat 1.10.2020 allekirjoittaneet yhdistymissopimuksen ja sulautumissuunnitelman yhtiöiden yhdistämiseksi sulautumisella (“yritysjärjestely”). Tiedot yritysjärjestelystä ovat luettavissa samana päivänä annetussa pörssitiedotteessa.  

Konecranes Oyj:n hallitus on päättänyt uuden osakepohjaisen kannustinjärjestelmän perustamisesta konsernin avainhenkilöille. Uusi sitouttava osakepalkkiojärjestelmä 2020 (”järjestelmä”) on tarkoitettu siirtymäajalle ennen yritysjärjestelyn täytäntöönpanoa ja yhdistetyn yhtiön muodostamista sulautumisessa (”siirtymäaika”).

Järjestelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa omistajien ja avainhenkilöiden tavoitteet, varmistaa liiketoiminnan jatkuminen siirtymäajalla ja sitouttaa avainhenkilöt yhtiöön.

Järjestelmän palkkio on ehdollinen yritysjärjestelyn täytäntöönpanolle. Lisäksi palkkio edellyttää voimassa olevaa työ- tai toimisuhdetta ja sen jatkumista odotusajalla. Palkkio maksetaan osittain osakkeina ja osittain rahana odotusajan päättymisen jälkeen. Odotusaika päättyy yritysjärjestelyn täytäntöönpanopäivänä. Järjestelmästä palkkiona saatuja osakkeita ei saa myydä, siirtää, pantata tai muuten luovuttaa 12 kuukauden mittaisella rajoitusjaksolla. Rajoitusjakso alkaa yritysjärjestelyn täytäntöönpanoa seuraavana päivänä.

Järjestelmä on tarkoitettu ainoastaan noin 100 valikoidulle avainhenkilölle, mukaan lukien konsernin johtoryhmän jäsenet. Järjestelmästä jaetaan palkkioina yhteensä enintään noin 120 000 Konecranes Oyj:n osaketta. Lisäksi palkkioon sisältyy rahana maksettava osuus palkkiosta aiheutuvien verojen ja veronluonteisten maksujen kattamiseksi.

KONECRANES OYJ
Kiira Fröberg, sijoittajasuhteet

LISÄTIETOJA
Kiira Fröberg, sijoittajasuhteet, puh. +358 (0) 20 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,33 miljardia euroa. MHE-Demag mukaan lukien konsernilla on noin 17 300 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

JAKELU
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.konecranes.com