Konecranes saanut 14 nosturin tilauksen Kielin telakalle thyssenkrupp Marine Systemsiltä

Corporate press releases

Konecranes on saanut thyssenkrupp Marine Systemsiltä tilauksen 14 prosessinosturin toimittamisesta Saksan Kielissä parhaillaan rakennettavaan telakkahalliin. Tilaus kirjattiin vuoden 2021 heinäkuussa.

Konecranesin Demag Cranes & Components ‑yksikön rakentamat kaksipalkkiset nosturijärjestelmät asennetaan uusiin tuotantohalleihin Kielissä. Paikkaa kehitetään sukellusvenetuotannon kansainväliseksi huippuosaamisen keskukseksi. Nosturit valmistetaan, toimitetaan ja otetaan käyttöön telakan toiminnan käynnistymiseen mennessä, vuonna 2023.

Nostureissa on useita tehokkuutta ja tarkkuutta lisääviä sekä käyttöikää pidentäviä ominaisuuksia. Mukana on muun muassa nostoköysien käyttöikää pidentävä nostimien optimoitu köysiohjaus, turvallisuutta parantava nostinjarrun laajennettu valvonta, ympärivuorokautinen asiakastuki verkossa ja nostimien jäljellä olevan käyttöiän määrittämisessä auttava sähköylikuormituksen suoja kuormitusspektrin tallentimella.

Konecranesin prosessinosturien vanhempi varajohtaja Thomas Bönker kertoo: ”Tämä on vaativa hanke, jossa edellytetään nostureilta hyvää siirto- ja asetustarkkuutta. Sitä tarvitaan esimerkiksi silloin, kun kaksi yli sadan tonnin painoista sukellusveneen osaa asetetaan kahdella nosturilla ja neljällä siirrettävällä nostolaitteella tarkasti paikoilleen sukellusveneen rungon kokoamiseksi. On hienoa, että voimme tukea thyssenkrupp Marine Systemsiä prosessinosturitekniikallamme tässä jännittävässä ja uraauurtavassa hankkeessa.”

Vahva asiakaslähtöisyys ja sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun sekä jatkuvaan kehitykseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan. Tätä tukevat investoinnit digitalisaatioon ja teknologiaan sekä työmme materiaalivirtojen tehostamiseksi ratkaisuilla, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta.

Lisätietoja:
Christoph Kreutzenbeck, Demag Cranes & Components GmbH:n viestintä ja markkinointi
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +49 2335 92 3907

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:
Kiira Fröberg, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050

Tämä lehdistötiedote on julkaistu sivustollamme osoitteessa konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,2 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 500 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).