Konecranesilta ensimmäinen kuudennen sukupolven siirrettävä Gottwald-satamanosturi Italiaan

Corporate press releases

Terminal San Giorgio S.r.l. (TSG) on tilannut Konecranesilta Genovassa sijaitsevaan terminaaliinsa ekotehokkaan siirrettävän Gottwald ESP.8  satamanosturin. Tilaus kirjattiin vuoden 2021 marraskuussa. Nosturi toimitetaan vuoden 2022 kesäkuussa ja on ensimmäinen Italiaan toimitettava kuudennen sukupolven nosturi. 

Vuonna 2006 perustettu TSG on Italian vilkkaimman sataman, Genovan, suurin monitoimiterminaali. Terminaali käsittelee kaikenlaista rahtia, kuten  kontteja, kappaletavaraa, projektirahtia, aluksia , terästä ja ro-ro lastia. Terminaali on osa Italian johtavaa logistiikka-alan Autosped/Gavio-konsernia, ja sillä on useita intermodaalikisko- ja tieyhteyksiä eri puolille Italiaa. 

”Meillä on Genovassa toiminnassa  jo kaksi Konecranesin viidennen sukupolven siirrettävää Gottwald-satamanosturia ja ne ovat aina ylittäneet odotuksemme, joten olemme ylpeitä voidessamme tilata uuden kuudennen sukupolven nosturin ensimmäisenä Italiassa. Uudella nosturilla on entistä parempi suorituskyky ja lisäominaisuuksia, ja odotamme innolla, miten se käsittelee kontteja  ja projektirahtia  terminaalissamme”, kertoo TSG:n toimitusjohtaja Maurizio Anselmo. 

Nosturissa on uraauurtavia digitaalisia ominaisuuksia ja polttoaineoptimoitu dieselgeneraattori, joiden ansiosta se täyttää EU:n vaihe V päästöstandardien ja Italian teollista innovointia edistävän valtiollisen Industria 4.0  strategian vaatimukset. Nosturissa on myös sisäänrakennettu valmius ulkoisen virtalähteen käyttämiseen, joten siirtyminen sähkökäyttöön onnistuu resurssien salliessa helposti. Lisähuoltosopimuksella TSG varmistaa, että nosturit pysyvät hyvässä kunnossa ja että tuotantoon tulee mahdollisimman vähän katkoksia. 

”Kumppanuutemme TSG:n kanssa on vahva. Uuden tilatun nosturin avulla TSG pääsee hyödyntämään toiminnassaan kuudennen sukupolven nostureiden koko potentiaalia. Tilaus osoittaa myös, että jatkuvaa tuotekehitystämme arvostetaan jatkaessamme nostureidemme tuottavuuden, luotettavuuden ja polttoainetehokkuuden parantamista”, kertoo Konecranesin satamaratkaisujen aluemyyntipäällikkö Gino Gherri. 

Tilattu kuudennen sukupolven nosturi on Konecranesin siirrettävä Gottwald ESP.8  satamanosturi, jolla on 54 metrin toimintasäde ja 150 tonnin kapasiteetti. Nosturi on terminaalissa jo käytössä olevien kahden viidennen sukupolven nosturin luonteva seuraaja. Sen tehokkaammat nostokapasiteettikäyrät parantavat suorituskykyä, ja korkeampi konttienkäsittelyluokitus puolestaan kaksinkertaistaa sen käyttöiän konttien käsittelyssä. 

Vahva asiakaslähtöisyys sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan kehittämiseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan. Konecranes investoi myös digitalisaatioon ja teknologiaan, sekä materiaalivirtoja tehostaviin ratkaisuihin, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.
 

Lisätietoja:

Gino Gherri, aluemyyntipäällikkö, Konecranes Port Solutions

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +39 052 258 8272

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:

Kiira Fröberg, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2020 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,2 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 500 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).