Anders Svensson nimitetty Konecranesin toimitusjohtajaksi

Stock exchange releases

KONECRANES OYJ SISÄPIIRITIETO 10.6.2022 klo 9.30

 

Anders Svensson nimitetty Konecranesin toimitusjohtajaksi

 

Konecranes Oyj on nimittänyt Anders Svenssonin (s. 1975) yhtiön toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä viimeistään 7. joulukuuta 2022.

 

Anders Svensson siirtyy Konecranesille Sandvikilta, jossa hän johtaa tällä hetkellä Rock Processing Solutions-liiketoiminta-aluetta. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on toiminut useissa johtotehtävissä Sandvikilla vuodesta 2008 alkaen, muun muassa Crushing and Screening-divisioonan johtajana, Sandvik Constructionin palveluista sekä globaalista myynnistä vastaavana johtajana sekä Sandvik Constructionin ja Sandvik Miningin hankintajohtajana. Anders Svensson on koulutukseltaan kemiantekniikan diplomi-insinööri. Hän on Ruotsin kansalainen. Lisätietoja hänen taustastaan on saatavilla tiedotteen liitteenä olevasta ansioluettelosta.

 

“Olen erittäin tyytyväinen saadessani ilmoittaa Anders Svenssonin nimityksestä Konecranesin toimitusjohtajaksi. Hänellä on vakuuttava ansioluettelo kannattavan kasvun toteuttamisesta ja globaalia työkokemusta. Hän on tuloshakuinen ja innostava, vahvasti asiakaskeskeinen ja hyvä ihmisten johtaja”, sanoo Christoph Vitzthum, Konecranesin hallituksen puheenjohtaja.

 

“Hallitus aloitti kansainvälisen rekrytointiprosessin maaliskuussa heti suunnitellun Cargotec-fuusion peruuntumisen jälkeen. Prosessin aikana arvioitiin useiden erinomaisten ehdokkaiden soveltuvuutta. Anders Svensson on osaamiseltaan, ominaisuuksiltaan ja kokemukseltaan oikea valinta johtamaan Konecranesia tässä innostavassa vaiheessa”, jatkaa Vitzthum.

 

“Olen kiitollinen ja innoissani saadessani mahdollisuuden johtaa Konecranesia, joka on alansa globaali johtaja. Konecranes on tunnettu ainutlaatuisesta palvelu- ja laitetarjoomastaan ja erinomaisesta henkilöstöstään. Nyt on jännittävä hetki aloittaa Konecranesilla – johtavan teknologiansa sekä digitaalisten ja automaatiokyvykkyyksiensä ansiosta Konecranes on ainutlaatuisessa asemassa voidessaan tukea asiakkaittensa toimintojen turvallisuuden, tuottavuuden ja vastuullisuuden parantamista. Odotan kovasti, että pääsen työskentelemään uusien työkavereideni kanssa eri puolilla maailmaa ja että saan rakentaa kannattavaa kasvua ja tulevaa menestystä Konecranesin vahvalle perustalle,”, sanoo Anders Svensson.

 

Konecranesin finanssijohtaja Teo Ottola toimii väliaikaisena toimitusjohtajana siihen asti, kunnes Anders Svensson aloittaa Konecranesilla.

 

KONECRANES OYJ

Hallitus

 

LISÄTIETOJA

 

Kiira Fröberg,

Sijoittajasuhdejohtaja,

puh. 020 427 2050

 

Niina Suhonen,

Viestintä- ja markkinointijohtaja,

puh. 040 843 9438

 

Tilaisuus analyytikoille, sijoittajille ja medialle

 

Konecranes järjestää tilaisuuden analyytikoille, sijoittajille ja medialle tänään 10. kesäkuuta klo 13 Flik Helsingin studiossa Sanomatalossa, osoitteessa Töölönlahdenkatu 2, Helsinki. Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tilaisuuteen osallistuvat Konecranesin hallituksen puheenjohtaja Christoph Vitzthum ja Anders Svensson. Tilaisuus järjestetään englanniksi.  

 

Webcastiin osallistuminen

 

Tilaisuutta voi seurata osoitteessa https://konecranes.videosync.fi/2022-06-10. Linkin kautta on myös mahdollista esittää kysymyksiä.

 

Osallistuminen puhelimella

 

Tilaisuuteen voi myös osallistua ja kysymyksiä kysyä soittamalla numeroon 09 8171 0310 ja esittämällä tunnuksen 53843157#.

 

Tilaisuus nauhoitetaan, ja tallenne on saatavilla myöhemmin samana päivänä Konecranesin internet-sivuilla.

 

 

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2021 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,2 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 600 työntekijää noin 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

 

JAKELU

Nasdaq Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.konecranes.com