Konecranes on laskenut menestyksekkäästi liikkeelle €300 miljoonan vastuullisuustavoitteeseen sidotun Schuldschein-lainan sijoittajien vahvan kysynnän siivittämänä

Corporate press releases

KONECRANES OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 13.7.2022 klo 09.30

 

Konecranes on laskenut menestyksekkäästi liikkeelle €300 miljoonan vastuullisuustavoitteeseen sidotun Schuldschein-lainan sijoittajien vahvan kysynnän siivittämänä

 

Konecranes on laskenut menestyksekkäästi liikkeelle €300 miljoonan Schuldschein-lainan. Vastuullisuustavoitteisiin sidotussa lainassa on vaihtuva- että kiinteäkorkoisia eriä, jotka erääntyvät vuosina 2026, 2027 ja 2030. Lainan korkomarginaali muuttuu Konecranesin EcoVadis ESG-luokituksen mukaisesti (luokitus tällä hetkellä ’Gold’), ja yhtiö pyrkii edelleen parantamaan suoriutumistaan vastuullisuusstrategiansa mukaisesti.

 

Laina ylimerkittiin, ja vahva sijoittajakysyntä mahdollisti lopullisen lainamäärän kasvattamisen alkuperäisestä €150 miljoonasta €300 miljoonaan. Saksalaiset ja muut kansainväliset institutionaaliset sijoittajat tukivat transaktiota laajasti, ja varat käytetään jälleenrahoitukseen sekä konsernin yleisiin rahoitustarpeisiin.

 

”Konecranesin järjestyksessään toinen liikkeellelaskema Schuldschein-laina vahvistaa yhtiön pitkäaikaista velkarakennetta ja monipuolistaa sijoittajakuntaa, sekä tukee sitoutumistamme vastuullisuuteen yhdistämällä vastuullisuustavoitteet konsernin rahoitukseen” sanoo Konecranesin rahoitusjohtaja Tomi Hintikka.

 

Lainan järjestäjinä toimivat Commerzbank Aktiengesellschaft sekä Landesbank Hessen Thüringen (Helaba).

 

 

KONECRANES OYJ

Kiira Fröberg

Sijoittajasuhdejohtaja

 

LISÄTIETOJA

Tomi Hintikka

Rahoitusjohtaja

puh. +358 (0) 20 427 2042

 

Kiira Fröberg

Sijoittajasuhdejohtaja

puh. +358 (0) 20 427 2050

 

 

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2021 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,2 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 600 työntekijää noin 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

 

JAKELU

Nasdaq Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.konecranes.com