Konecranesin ilmastotyölle CDP:n ilmastoluokitus A–

Corporate press releases

Konecranes on saanut CDP:n vuosittaisessa ilmasto-ohjelmassa luokituksen A–. Se on tunnustus Konecranesin kunnianhimoisesta pyrkimyksestä julkistaa ilmastotietojaan kokonaisvaltaisesti sekä tehdä riskien ja mahdollisuuksien hallinnasta liiketoiminnan normi. Nyt saatu luokitus oli viimevuotista B-luokitusta parempi, minkä ansiosta Konecranes pääsi Leadership-tasolle eli yritysten kärkijoukkoon. Mittaus perustuu yrityksen ilmoitukseen toimistaan päästöjen vähentämiseksi, ilmastoriskien hallitsemiseksi ja pienentämiseksi sekä vähähiilisen tuotevalikoiman kehittämiseksi.

”Tämä on upea saavutus, ja on hienoa, että sitoutumisemme ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin ja pitkäaikainen vastuullisuussitoumuksemme saavat nyt tunnustusta. Olemme ainutlaatuisessa asemassa, jossa pystymme tukemaan hiilidioksidipäästöjen vähentämistä muilla teollisuudenaloilla tarjoamalla hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ja sähköistämistä tukevia ratkaisuja”, kertoo Konecranesin vastuullisuusjohtaja Anniina Virta-Toikka.

”Meillä on selkeä ilmastosuunnitelma vuosiksi eteenpäin. Toteutamme toimia sekä omassa toiminnassamme että koko arvoketjussamme. Vuonna 2022 otimme käyttöön ensimmäiset sähköiset huoltoajoneuvomme ja jatkoimme energiatehokkuuden parantamista valmistustoiminnassamme. Arvoketjussa päätavoitteenamme on sähköistää tuotevalikoimamme, kehittää digitalisaatiota ja automaatiota sekä minimoida teräksestä syntyvät päästöt”, Virta-Toikka kertoo.

Lisätietoja Konecranesin vastuullisuustoimista on viimeisimmässä vastuullisuusraportissamme.

CDP
CDP on kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka ohjaa yrityksiä ja hallituksia vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään, turvaamaan vesivaroja sekä suojelemaan metsiä. Yritysten ja kaupunkien ympäristövaikutuksia mittaamalla CDP kannustaa niitä ryhtymään toimiin aidosti kestävän talouden rakentamiseksi.


CDP:n luettelo kaikista tämän vuoden ilmastoluokituksen parhaista yrityksistä on saatavilla CDP:n sivustolla osoitteessa https://www.cdp.net/en/scores.

Lisätietoja:
Anniina Virta-Toikka, vastuullisuusjohtaja, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 40 515 4413

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:
Kiira Fröberg, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050


Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaina on muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuuden yrityksiä, telakoita, satamia ja terminaaleja. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2021 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,2 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 600 työntekijää noin 50 maassa. Konecranesin osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).