Konecranes tar hem beställning på fyra stora mobila hamnkranar från YILPORT

Under första kvartalet 2019 beställde världens 12:e största globala containerterminals- och hamnoperatör YILPORT HOLDING i Turkiet fyra högpresterande mobila hamnkranar av typen Model 8 till två terminaler i Latinamerika. Två av de stora Konecranes Gottwald-kranarna kommer att tas i bruk i Puerto Quetzal, Guatemala, i mitten av 2019 och de två andra kranarna tas i bruk bara två månader senare i Puerto Bolivar i Ecuador.

YILPORTs fyra nya ekoeffektiva dieselelektriska Model 8 mobila hamnkranar från Konecranes kommer i huvudsak att hantera containrar i två terminaler. De kommer att bidra till en hållbar utveckling av terminalverksamheten i Latinamerika, där YILPORT inledde sin verksamhet 2016 i Puerto Bolivar och där bolaget sedan dess har expanderat i både Ecuador och nu senast med terminalverksamhet i Puerto Quetzal i Guatemala.

Robert Yüksel Yildirim, ordförande och ägare av YILPORT Holding, säger: ”Vårt mål är att bli en ledande aktör i utvalda länder i Latinamerika, vilket utgör en grundpelare för vår globala tillväxtstrategi. För att kunna tillhandahålla kunderna de bästa hanteringstjänsterna vid dessa logistiknoder och svara mot kraven på att betjäna allt större containerfartyg, har vi igen valt högpresterande Konecranes Gottwald mobila hamnkranar från vår mest uppskattade och pålitliga partner. Vi har om och om igen imponerats av Konecranes-kranarnas höga hanteringskapacitet och tillförlitlighet och vi fäster stor vikt vid den ekoeffektivitet som dessa maskiner bidrar med till vår övergripande strategi.”

Andreas Moeller, Senior Sales Manager på Konecranes affärsenhet Mobila hamnkranar, säger: ”Vi är stolta över att vår långvariga kund YILPORT igen har valt våra kranar för sina hanteringstjänster utanför Europa. Faktumet att YILPORT beställde fyra stora Model 8-kranar för sina terminaler i Latinamerika visar att våra kunder kan växa med vår teknik och vårt breda sortiment i takt med sina föränderliga behov.

De fyra identiska Model 8 mobila hamnkranarna är G HMK 8410-kranar med två linor. De erbjuder lyftkapaciteter på upp till 100 t och en räckvidd på hela 61 m, vilket gör att de kan hantera containrar över 19 rader längs stora fartyg.

Mer information:
Andreas Moeller, Senior Sales Manager, Mobila hamnkranar, Konecranes Hamnlösningar
E-post: [email protected] eller telefon: +49 211 7102 3765

Investerare:
Eero Tuulos, direktör för investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 427 2050


Det här pressmeddelandet är tillgängligt på vår webbplats konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2018 omsatte koncernen 3,16 miljarder euro. Koncernen har 16 100 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).