Georgia Ports Authority beställer fler Konecranes RTG-kranar

Corporate press releases

Georgia Ports Authority (GPA) i USA har beställt 20 Konecranes RTG-kranar till hamnen i Savannah, Georgia. När dessa kranar tagits i drift kommer hamnen i Savannah att ha totalt 178 Konecranes RTG-kranar. Beställningen bokfördes under första kvartalet.

Georgia Ports Authority (GPA) äger och driver hamnen i Savannah. Det är den största, snabbast växande containerterminalen i Nordamerika och är med sina 158 RTG-kranar den största i sitt slag i USA, med 12 nya RTG-kranar som ska levereras under 2019.

Chris Novack, Senior Director of Engineering & Facilities Maintenance, GPA, kommenterar: ”Det gläder GPA att fortsätta vårt strategiska partnerskap genom köpet av ytterligare 20 RTG-kranar från Konecranes. Kvaliteten på deras utrustning och den tekniska support de ger oss saknar motstycke."

Jussi Suhonen, regional försäljningschef för Amerika, Konecranes hamnlösningar, säger: ”Savannah Harbor Expansion Project ligger före tidsplanen. Hamnen i Savannah fortsätter att växa i imponerande takt. Dess positiva effekt på ekonomierna i Georgia och hela den amerikanska östkusten fortsätter att öka. Hamnen var den första som mottog en Konecranes RTG-kran redan 1995. Efter leveransen av de nu beställda RTG-kranarna kommer hamnen att ha hela 178 Konecranes RTG-kranar.”

De 20 beställda RTG-kranarna är dieselelektriska maskiner som kan användas med kabelvindor för eldrift. Dessa högeffektiva 16-hjuliga RTG-kranar med en lyftkapacitet på 50 ton kan stapla en över fem containrar högt och sex plus lastbilsfil brett. De kommer att utrustas med Konecranes ALC-system (Active Load Control) som förhindrar containersvaj. Automatisk styrning ingår, vilket håller kranarna på en förprogrammerad, rak körbana. De kommer dessutom att vara utrustade med Konecranes TRUCONNECT®-system för fjärrövervakning.

Mer information:
Jussi Suhonen, regional försäljningschef för Amerika, Konecranes hamnlösningar
E-post: [email protected] eller telefon +1 (281) 610 2576


Mer information för investerare och analytiker:

Eero Tuulos, direktör för investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon: +358204272050

Pressmeddelandet finns på vår webbplats konecranes.com


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2018 omsatte koncernen 3,16 miljarder euro. Koncernen har 16 100 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Helsingforsbörsen (symbol: KCR).