You are here

Konecranes fick ytterligare en beställning från Kanada

Konecranes har fått en beställning på fem gummihjulsportalkranar (RTG-kranar) av containerterminaloperatören Termont Montréal Inc., i Montréal hamn i Kanada. Kranarna levereras under andra halvåret 2016.

Montreal hamn ligger strategiskt placerad vid en punkt där Saint Lawrence floden smalnar och närmar sig Great Lakes. Hamnen är en viktig port till Nordamerikas industricentrum. Termont Montréal Inc. är en av två terminaloperatörer i hamnen. Termont Montréal Inc. beställde de fem Konecranes RTG-kranarna för att förbättra produktiviteten och tillförlitligheten i containerhanteringen.

De beställda RTG-kranarna har 16 hjul. De är utrustade med Konecranes patenterade Active Load Control styrsystem för maximal produktivitet. Kranarna har en lyftkapacitet på 60 ton, de staplar 1 över 6 containrar högt och 6 plus lastbilsfil brett. Kranarnas Autosteering-funktion hjälper operatören att hålla kranen på en rak förprogrammerad rutt, och Stack Collision Prevention-funktionen hjälper till att förhindra stapelkollisioner. Kranarna utrustas ytterligare med TRUCONNECT® fjärrövervakningsservice som erbjuder dygnet runt tillträde till ett nätverk av globala stödcenter, där tekniska experter finns till hands för att hjälpa till att lösa potentiella problem och minska driftstopp.

Julien Dubreuil, direktör på Termont Montréal Inc. kommenterar: “Efter en noggrann evalueringsprocess som täckte varje aspekt gällande RTG-kranens prestanda, drift, underhåll och stöd, valde vi Konecranes RTG-kranar. Vi är övertygade om att vi gjorde rätt beslut och ser framemot att ta emot kranarna”.

“Jag är mycket glad över att vi fick den här beställningen av Termont Montréal Inc.”, säger Antoine Bosquet, Konecranes försäljningsdirektör för Hamnkranar. “Vi ser fram emot en framgångsrik leverans och hoppas kunna bygga upp ett långsiktigt kundförhållande som gynnar oss båda”.

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com.

Press
Antoine Bosquet, Försäljningsdirektör, Hamnkranar, Konecranes
E-post: antoine.bosquet@konecranes.com eller tfn +358 20 427 2747

Investerare och analytiker
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer, Konecranes
E-post: miikka.kinnunen@konecranes.com eller tfn +358 20 427 2050

För mera intressanta artiklar om Konecranes, vänligen se wayup.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2014 omsatte koncernen 2 011 MEUR. Koncernen har 12 000 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).