Australialainen Intermodal Terminal Company tilaa Konecranesilta seitsemän sähkökäyttöistä RMG-nosturia uuteen Melbournessa sijaitsevaan rahtilaitokseen

Corporate press releases

Intermodal Terminal Company eli ITC on tilannut Konecranesilta seitsemän kiskoilla kulkevaa pukkinosturia eli RMG-nosturia uuteen Pohjois-Melbournessa sijaitsevaan Somerton-terminaaliinsa. Uusien nosturien on tarkoitus tukea yrityksen kunnianhimoisia kasvusuunnitelmia Australiassa. Tilaus sisältää myös seitsemän Konecranesin etäohjausasemaa. Nosturit on tarkoitus toimittaa vuoden 2025 huhti- ja syyskuun välillä. Tilaus kirjattiin vuoden 2023 joulukuussa.

ITC:n taustalla on sen omistaja Aware Super, joka on Australian johtavia eläkerahastoja. Se hallinnoi 170 miljardin dollarin arvoista omaisuutta 1,1 miljoonan jäsenensä puolesta. ITC pyrkii kokoamaan kansallisen terminaalisalkun, ja ensimmäisenä on vuorossa Somerton Intermodal Terminalin eli SIT:n 400 miljoonan dollarin arvoinen kehityshanke.

ITC on asemoinut itsensä Australian ainoaksi yksityisesti rahoitetuksi ja merkittäväksi riippumattomaksi intermodaaliterminaalien omistajaksi ja operaattoriksi. Se pyrkii hyödyntämään Australiassa tapahtuvaa siirtymää rautateiden rahtiliikennekuljetuksiin yhteisön, ympäristön ja toimitusketjun hyväksi.

Uuden terminaalin sisäterminaaliin tulee neljä ja ulkoterminaaliin kolme RMG-nosturia. Konecranesin etäohjausasemat jakautuvat terminaaleihin vastaavasti.

”Valitsimme Konecranesin, koska halusimme RMG-nosturit jo pitkään toimineelta yritykseltä, joka pystyisi tukemaan meitä pidemmällä tähtäimellä. Konecranes on osoittautunut johtavaksi turvallisen etäkäyttöteknologian kehittäjäksi”, sanoo ITC:n kehitysjohtaja Leigh Cook.

”ITC päätyi valitsemaan Konecranesin, koska yritys halusi luotettavan kumppanin, joka pystyisi toimittamaan ja huoltamaan Melbournen uudessa intermodaaliterminaalissa käytettäviä laitteita. Tämä on vahvan kumppanuuden alku. Konecranesilla on nyt hyvät edellytykset tukea ITC:n tulevia intermodaaliterminaalien laajennussuunnitelmia Australiassa”, sanoo Konecranesin Oseanian alueen myynti- ja palvelujohtaja Klaus Woeste.

Konecranes ja ITC käyvät nyt keskusteluja myös Melbournen uuden intermodaaliterminaalin huoltosopimuksesta.

Vahva asiakaslähtöisyys sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan kehittämiseen tekevät Konecranesista materiaalinkäsittelyalan johtajan. Tätä tukevat investoinnit digitalisaatioon ja teknologiaan sekä työmme materiaalivirtojen tehostamiseksi ratkaisuilla, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.

Saat tiiviin yleiskatsauksen Konecranesin liiketoiminnasta tästä. Tarkempaa tietoa Konecranesin   kiskoilla kulkevasta pukkinosturista on saatavilla täältä. Lisätietoja Konecranesin Satamaratkaisujen valikoimasta löydät täältä.

Lisätietoja:
Svend Videbaek, markkinointiasiantuntija, Satamanosturit, Konecranes

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 40 729 3953

Konecranes Media Desk
[email protected]

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:
Kiira Fröberg, Konecranesin sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050

Tämä julkaisu on saatavilla sivustolla Konecranes.com.

Konecranes on materiaalinkäsittelyalan globaaleja johtajia. Palvelemme laajaa asiakasjoukkoa useilla eri toimialoilla. Olemme kerta toisensa jälkeen määrittäneet alan parhaat käytännöt, jokapäiväisistä parannuksista isoihin läpimurtoihin kriittisillä hetkillä. Tiedämme, että voimme aina löytää turvallisemman, tuottavamman ja vastuullisemman tavan toimia. Siksi 16,600 työntekijäämme yli 50 maassa ovat ansainneet asiakkaiden luottamuksen, ja olemme päivittäin mukana nostamassa, käsittelemässä ja siirtämässä asioita, joita maailma tarvitsee. Vuonna 2023 konsernin liikevaihto oli 4,0 miljardia euroa. Konecranesin osake on listattuna Nasdaq Helsingissä (tunnus: KCR).