Teo Ottola Konecranesin uudeksi finanssijohtajaksi

Stock exchange releases

Kauppatieteiden maisteri Teo Ottola (38) on nimitetty Konecranes Oyj:n finanssijohtajaksi (CFO). Hänen tulevaan vastuualueeseensa kuuluvat konsernin sisäinen ja ulkoinen laskenta, rahoitus ja sijoittajasuhteet. Konecranesin nykyinen finanssijohtaja Teuvo Rintamäki ilmoitti erostaan helmikuussa 2007, mutta hän on lupautunut jatkamaan, kunnes hänen seuraajansa on perehdytetty tehtäväänsä. Ottolasta tulee Konecranesin johtoryhmän jäsen ja hän raportoi toimitusjohtaja Pekka Lundmarkille. Teo Ottola aloittaa uudessa tehtävässään 20. elokuuta 2007.

Teo Ottola on toiminut Elcoteq SE:n palveluksessa vuodesta 1996 lähtien, ja vuodesta 2004 hän on työskennellyt yrityksen talous- ja rahoitusjohtajana . Elektroniikan valmistuspalveluyritys Elcoteq SE on listattu Helsingin Pörssissä, ja yrityksen liikevaihto on 4 284 miljoonaa euroa (2006). Elcoteqissä Ottola on johtoryhmän jäsen ja raportoi toimitusjohtajalle. Hänen vastuualueisiinsa kuuluvat talous, rahoitus, viestintä, sijoittajasuhteet, lakiasiat ja riskienhallinta.

Teo Ottolalla on vankka kokemus taloushallinnosta ja sijoittajasuhteiden hoidosta suuressa kansainvälisessä organisaatiossa, joka koostuu maantieteellisistä alueista ja globaaleista liiketoiminnoista. Tämä tausta sopii erinomaisesti voimakkaan kasvuhakuiselle Konecranesille, sanoo toimitusjohtaja Lundmark.

Lisätietoja antavat:

Pekka Lundmark, toimitusjohtaja, puh. 020 427 2000

Teo Ottola, talous- ja rahoitusjohtaja, puh. 050 521 1064

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2006 Konecranesin liikevaihto oli yhteensä 1 483 milj. euroa. Yrityksellä on 7 800 työntekijää ja yli 370 huoltopistettä 41 maassa. Konecranesin osake on noteerattu OMX Helsingin Pörssissä (osakkeen tunnus: KCR1V).

www.konecranes.com

teo_ottola_cv_280607.pdf