Konecranes sulkee Windsorin tehtaan Wisconsinin osavaltiossa Yhdysvalloissa

Stock exchange releases

Konecranes sulkee vuoden 2010 lokakuun loppuun mennessä Windsorin kokoonpanotehtaansa Wisconsinin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Konecranes odottaa kirjaavansa kolme miljoonaa euroa tehtaan sulkemisesta johtuvia pääosin vuokriin liittyviä uudelleenjärjestelykuluja vuoden 2010 toisella vuosineljänneksellä.

Vuoden 2010 ensimmäisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksessa todettu alhainen laitekysyntä kehittyneillä markkinoilla, Morris Material Handling Inc:n (P&H) liiketoiminnan läheisempi yhdistäminen Konecranes-konsernin toimintoihin Yhdysvalloissa sekä lisääntyvä konserninlaajuisten tuotteiden käyttö ovat vähentäneet Windsorin tehtaan tuotantovolyymeja vuonna 2010. Tarkoitus on lopettaa tehtaan toiminta ja siirtää jäljelle jäävät toiminnot muihin Konecranes-konsernin Yhdysvalloissa toimiviin tehtaisiin.

Windsorissa työskentelee 47 henkilöä, joista 27:lle tarjotaan työtä muissa toimipisteissä johtaen kahdenkymmenen työpaikan vähennykseen.


KONECRANES OYJ

Miikka Kinnunen
Sijoittajasuhdejohtaja


LISÄTIETOJA
Lehdistö:
Mikael Wegmüller, johtaja, markkinointi- ja viestintä
Sähköposti: [email protected] tai puhelin 020 427 2008

Sijoittajat ja analyytikot:
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti: [email protected] tai puhelin 020 427 2050

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa konepaja- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2009 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 1 671 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 9 600 työntekijää ja 545 toimipistettä 43 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingin Pörssissä (osakkeen tunnus: KCR1V).