Konecranes on lähestynyt alustavasti Demag Cranes AG:ta koskien mahdollisia strategisia vaihtoehtoja

Stock exchange releases

Viimeaikaisesta lehdistössä esiintyneestä Demag Cranes AG:ta (Demag) koskevasta yritysjärjestelyspekulaatiosta ja Demagin tämänpäiväisestä tiedotteesta johtuen Konecranes Oyj (Konecranes) vahvistaa lähestyneensä Demagia 8.9.2010 keskustellakseen mahdollisesta yhdistymisestä. Tämä oli alustava yhteydenotto, johon Demagin johto on vastannut, ettei heillä ole mitään kiinnostusta tällaiseen keskusteluun. Tähän mennessä yhtiöiden välillä ei ole käyty mitään konkreettisia neuvotteluita asiasta.

Konecranes näkee tarvetta nosturiteollisuuden konsolidaatiolle, erityisesti Euroopassa, kuten yhtiö on aiemmin todennut. Konecranes arvioi jatkuvasti strategisia vaihtoehtojaan tästä näkökulmasta. Uskomme, että Konecranes-konsernin ja Demagin yhdistymistä tukisi vahva teollinen logiikka ja että siitä olisi merkittävää hyötyä molemmille yhtiöille sidosryhmineen. Konecranes on vakuuttunut, että mikäli Demag olisi halukas dialogiin, mahdollinen liiketoimintojen yhdistäminen olisi rakennettavissa siten, että se olisi molempien yhtiöiden sidosryhmien intressien mukainen ja toteuttamiskelpoinen myös kilpailuoikeudellisesta näkökulmasta. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan mitään varmuutta mahdollisen yritysjärjestelyn toteutumisesta.

Konecranes ei tällä hetkellä kommentoi asiaa enempää. Asiasta tiedotetaan lisää ainoastaan tarpeen vaatiessa.

 

KONECRANES OYJ

Miikka Kinnunen

Sijoittajasuhdejohtaja

 

LISÄTIETOJA

Analyytikot ja sijoittajat:

Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes Oyj,

Puh. 020 427 2050

Lehdistö:

Mikael Wegmüller, johtaja, markkinointi ja viestintä, Konecranes Oyj, puh. 020 427 2008

Saksalainen lehdistö: Thomas Knipp / Paul Scott, Brunswick Group, tel. +49 69 2400 5541

 



 

 

JAKELU

NASDAQ OMX Helsinki Oy

Keskeiset tiedotusvälineet

www.konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa konepaja- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2009 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 1 671 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 9 600 työntekijää ja 545 toimipistettä 43 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingin Pörssissä (osakkeen tunnus: KCR1V).