Konecranesille 43,5 miljoonan dollarin arvoinen kääntöpuominosturitilaus Yhdysvaltojen laivastolta

Corporate press releases

Konecranes on saanut Yhdysvaltojen laivastolta toisen kääntöpuominosturitilauksen, joka on osa vuoden 2019 joulukuussa julkistettua sopimusta. 43,5 miljoonan dollarin arvoinen tilaus kirjattiin vuoden 2021 toukokuussa, ja kääntöpuominosturi tullaan toimittamaan Pearl Harborin laivastotelakalle. Yhdysvaltojen laivastolla on optio viiden kääntöpuominosturin lisätilaukselle seuraavan viiden vuoden aikana, eli sopimuksen mahdollinen kokonaisarvo on noin 330 miljoonaa dollaria.

Uusin kääntöpuominosturi vastaa vuoden 2019 joulukuussa julkistettua nosturia: siihen on suunniteltu yksilöllisiä ominaisuuksia, joiden ansiosta nosturia voidaan käyttää eri kokoisilla suorilla ja kaartuvilla raideprofiileilla, joita laivastotukikohdassa on käytössä. Nosturimalli on räätälöity Yhdysvaltain laivaston historiallisten telakkajärjestelyjen mukaisesti ja sitä voidaan käyttää myös muilla vastaavaan tapaan järjestetyillä laivastotelakoilla.

”Uusin tilaus on osoitus Yhdysvaltojen laivaston jatkuvasta sitoutumisesta toimintojensa  kehittämiseen ja luottamuksesta Konecranesin kykyyn vastata sen nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin yksilöllisillä, laivaston tiukkojen vaatimusten mukaisesti räätälöidyillä tuotteilla”, kertoo johtaja Steven Waisanen Konecranesin Teollisuuslaitteet-liiketoiminta-alueelta.

Pearl Harborin laivastotelakka perustettiin havaijilaiselle Oahun saarelle alun perin laivastoasemaksi vuonna 1908. Nykyään telakalla tehdään pitkäkestoisempia korjaus-, huolto- ja modernisointitöitä Yhdysvaltojen Tyynenmeren laivastolle hyödyntäen kolmea kuivatelakkaa ja viereisiä laitureita.

Vahva keskittyminen asiakkaisiin sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan parantamiseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan. Tätä tukevat investoinnit digitalisaatioon ja teknologiaan sekä työmme materiaalivirtojen tehostamiseksi ratkaisuilla, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.

Lisätietoja:
Steven Waisanen, johtaja, Teollisuuslaitteet
Sähköposti: [email protected]


Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:
Kiira Fröberg, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050

Tämä lehdistötiedote on julkaistu sivustollamme osoitteessa konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,2 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 600 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).