Konecranesilta kaksi kiskoilla liikkuvaa konttinosturia Eurotransitin uuteen intermodaaliterminaaliin Kazakstanissa

Corporate press releases

Kazakstanilainen Eurotransit-konserni on tilannut Konecranesilta kaksi kiskoilla liikkuvaa konttinosturia (RMG) uuteen rakenteilla olevaan intermodaaliterminaaliinsa. Terminaali sijaitsee Dostykissa, lähellä Kiinan rajaa. Tilaus kirjattiin vuoden 2021 elokuussa ja nosturit toimitetaan vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä. 

Eurotransitilla on ennestään toiminnassa toinen terminaali kazakstanilaisessa Altynkolin kaupungissa. Tilatut nosturit jälleenlaivaavat kontteja Kazakstanin ja Kiinan välillä kulkeviin juniin.

”Konecranesin RMG-nosturit ovat keskeisiä kunnianhimoisten kasvusuunnitelmiemme toteutumiselle. Voimakkaat tuulet ja rajut pakkaset tekevät ympäristöolosuhteista haastavat. Vaatimuksemme konttien käsittelyn tuottavuudesta ja luotettavuudesta olivat tiukat. Konecranes vakuutti meidät luotettavalla tekniikallaan ja huoltotuellaan”, sanoo Eurotransitin toimitusjohtaja Erlan Dikhanbaev.

Tilatuilla Konecranesin RMG-nostureilla on 32 metrin kiskoväli. Niitä tullaan hyödyntämään kuudella junaradalla, ja niillä voidaan nostaa yksi yli kahden konttia päällekkäin. Nostureissa on edistynyt käyttöliittymä ja vaunun sekä tarttujan alle asennetut videokamerat helpottavat ympäristön seuraamista. Nostureihin tulee myös DGPS Skew Control System- ohjausjärjestelmä sekä älyteknologiaa hyödyntävä tarkkuuskohdistusjärjestelmä että automaattinen raportointi terminaaliohjausjärjestelmään.

Vahva asiakaslähtöisyys sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan kehittämiseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan.  Konecranes investoi myös digitalisaatioon ja teknologiaan, sekä materiaalivirtojatehostaviin ratkaisuihin, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.

Lisätietoja:

Roman Ivanov, Konecranesin satamaratkaisujen EMEA-alueen myyntipäällikkö

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 40 482 5845

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:

Kiira Fröberg, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050

Tämä lehdistötiedote on julkaistu sivustollamme osoitteessa konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2020 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,2 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 500 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).