Konecranesin hybridi- ja sähkökäyttöiset RTG-nosturit toimitetaan hiilineutraaleina

Corporate press releases

Konecranes on merkittävästi panostanut liiketoimintansa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen ja tuotteidensa hiilijalanjäljen pienentämiseen vastauksena maailmalla nousseeseen huoleen hiilidioksidipäästöistä ja ilmastonmuutoksesta. Konecranes on nyt ensimmäinen konttien käsittelyalan yritys, joka toimittaa hybridi- ja sähkökäyttöisiä RTG-nostureita asiakkaille hiilineutraaleina. Hiilidioksidipäästöt on minimoitu tuotteen elinkaaren kaikissa vaiheissa mahdollisuuksien mukaan ja muilta osin ne on kompensoitu metsittämisen avulla. Tämä koskee kaikkia vaiheita aina nosturin toimittamiseen saakka. 

Konecranes on ainutlaatuisessa asemassa tukiessaan asiakkaidensa siirtymää vähähiiliseen tulevaisuuteen tarjoamalla ratkaisuja, joilla voidaan vähentää hiilidioksidipäästöjä ja tehostaa tuotteiden sähköistämistä. Samalla Konecranes vähentää päästöjä omassa toiminnassaan ja arvoketjussaan.

Konecranes suunnittelee tuotteet niiden koko elinkaaren huomioiden. Suurin osa tuotteen ympäristövaikutuksista ratkaistaan jo suunnitteluvaiheessa. Siksi Konecranes analysoi tuotteidensa elinkaaren vaiheet huolellisesti kokonaishiilijalanjäljen näkökulmasta. RTG-nostureiden elinkaari koostuu kolmesta vaiheesta: valmistus ja materiaalit, kuljetus ja käyttöönotto, käyttövaihe sekä elinkaaren loppu.

RTG-nostureiden toimittaminen asiakkaille hiilineutraalisti koskee elinkaaren ensimmäistä vaihetta, joka vastaa noin yhtä kymmenesosaa kokonaispäästöistä. Konecranes pyrkii pienentämään hiilijalanjälkeään valmistuksessa, materiaaleissa, kuljetuksessa ja käyttöönotossa määrätietoisesti ja järjestelmällisesti. Loput valmistuksen hiilidioksidipäästöt on korvattu metsitysohjelman kautta.

Laitteiden käyttö muodostaa suurimman osan RTG-nosturien elinkaaren hiilijalanjäljestä eli noin yhdeksän kymmenesosaa.  Konecranes tarjoaa monia erilaisia tapoja käytön hiilijalanjäljen pienentämiseen Ecolifting™-voimansiirtoratkaisuilla. RTG-nosturin teräsrakenne on elinkaarensa päätteeksi täysin kierrätettävissä. Tämä vaihe vastaa alle yhtä kymmenesosaa koko hiilijalanjäljestä.

”Tämä kehitysaskel hyödyttää kaikkia. RTG-nosturin elinkaaressa on monia hiilidioksidipäästöihin liittyviä tekijöitä, jotka tulee huomioida. Olemme tehneet perusteellista tutkimusta ja tarkkoja elinkaaren arviointilaskelmia. Selkeänä tavoitteenamme on aina ollut kyky tarjota asiakkaille hybridi- ja sähkökäyttöisiä RTG-nostureita hiilineutraaleina, minkä avulla asiakkaamme voivat varmistaa terminaaliensa toiminnan mahdollisimman pienet ilmastovaikutukset ja pitkän aikavälin kestävyystavoitteiden saavuttamisen. Nyt tämä on standardina Konecranesin hybridi- ja sähkökäyttöisissä RTG-nostureissa. Huolehdimme kaikesta asiakkaiden puolesta”, sanoo Konecranesin Satamaratkaisut-liiketoiminnan johtaja Mika Mahlberg.

Vahva asiakaslähtöisyys sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan kehitykseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan. Konecranes investoi myös digitalisaatioon ja teknologiaan, sekä materiaalivirtoja tehostaviin ratkaisuihin, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.

Lisätietoja Konecranesista, hiilineutraaleina toimitettavista RTG-nostureista ja Ecolifting™-valikoimastamme on osoitteessa www.konecranes.com/ecolifting.

Lisätietoja:

Konecranes Satamaratkaisut-liiketoiminta

Markkinointi- ja asiakaskokemusjohtaja Thomas Gylling

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358405264343

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:

Kiira Fröberg, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358204272050

Voit katsoa tiivistetyn yleiskatsauksen Konecranesin liiketoiminnasta klikkaamalla tästä. Hyödyllinen sanasto nostureihin liittyvistä termeistä on saatavilla täällä.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2020 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,2 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 500 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).