Konecranes Oyj:n hallitus on päättänyt uudesta osakepalkkiojärjestelmästä

Stock exchange releases

KONECRANES OYJ PÖRSSITIEDOTE 30.3.2022 klo 15.30

Konecranes Oyj:n hallitus on päättänyt uudesta osakepalkkiojärjestelmästä

Konecranes Oyj:n hallitus on päättänyt uuden osakepalkkiojärjestelmän 2022 ("Järjestelmä") perustamisesta Konecranesin avainhenkilöille. Järjestelmän ansaintajakso on 2022–2024, ja se sisältää kolme erillistä arviointijaksoa sekä erilliset tavoitteet vuosille 2022, 2023 ja 2024.

Arviointijakson 2022 ansaintakriteeri on oikaistu osakekohtainen tulos (EPS). Osakekohtaiseen tulokseen tehtävät oikaisut sisältävät määrättyjä uudelleenjärjestelykuluja, yritysjärjestelyihin liittyviä transaktiokustannuksia sekä muita poikkeuksellisia eriä. Konecranes Oyj:n hallitus on myös päättänyt EPS-tavoitteen ensimmäiselle arviointijaksolle.

Ansaintajaksolla 2022–2024 Järjestelmän kohderyhmään kuuluu enintään 170 Konecranes-konsernin avainhenkilöä. Ansaintajakson 2022–2024 perusteella maksettavat palkkiot vastaavat yhteensä enintään 600 000 Konecranes Oyj:n osakkeen arvoa. Palkkio maksetaan kokonaisuudessaan vuonna 2025, mikäli järjestelmän ehdot täyttyvät.

Kannustinjärjestelmän mahdolliset palkkiot maksetaan ansaintajakson jälkeen osittain yhtiön osakkeina ja osittain rahana. Rahaosuudella pyritään kattamaan palkkioista osallistujille aiheutuvia veroja ja veronluonteisia maksuja. Palkkiota ei pääsääntöisesti makseta, jos osallistujan työ- tai toimisuhde päättyy ennen palkkion maksua.

Hallitus ehdottaa myöhemmin tänä vuonna pidettävälle varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallitus valtuutetaan päättämään maksuttomasta suunnatusta osakeannista tai omien osakkeiden luovuttamisesta, joka tarvitaan Järjestelmän toteuttamiseksi.

KONECRANES OYJ
Kiira Fröberg, sijoittajasuhdejohtaja

LISÄTIETOJA
Kiira Fröberg, sijoittajasuhdejohtaja,
puh. +358 (0) 20 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2021 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,2 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 600 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

JAKELU
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.konecranes.com