Georgian osavaltion satamaviranomainen (GPA) tilaa Konecranesilta 22 konttinosturia

Corporate press releases

Yhdysvaltalainen Savannahin satama on tilannut Konecranesilta seitsemän Ship-to-Shore-satamanosturia (STS) ja 15 kumipyöräkonttinosturia (RTG). Georgian osavaltion satamaviranomainen (Georgia Ports Authority, GPA) omistaa sataman ja vastaa sen toiminnasta. Vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä kirjattu tilaus on Konecranesin historian toisiksi suurin tilaus. RTG-nosturit toimitetaan vuoden 2023 elokuuhun mennessä ja STS-nosturit vuoden 2025 puoleenväliin mennessä.  

Savannahin satamassa on Yhdysvaltojen suurin ja nopeimmin kasvava yksittäinen konttiterminaali. Sen toiminnasta vastaava GPA investoi parhaillaan terminaalinsa konttien käsittelykapasiteetin laajentamiseen. Käynnissä olevien hankkeiden myötä sataman vuosikapasiteetti on muutaman kuukauden kuluttua 1,7 miljoonaa TEU-yksikköä.

”Tilattujen nosturien myötä GPA pystyy käsittelemään suurempia konttimääriä ja tämä tukee kasvuamme. Seitsemällä STS-nosturilla voidaan käsitellä maailman suurimpien konttialusten rahtia, sillä niiden nostokorkeus on 50 metriä (165 jalkaa) ja niiden ulottuma on 70 metriä (230 jalkaa). RTG-nosturit toimitetaan täysin sähköisinä ja hiilineutraaleina, ja niillä on 40 tonnin nostokapasiteetti”, kertoo Konecranes-satamaratkaisujen Pohjois- ja Etelä-Amerikan aluemyyntijohtaja Jussi Suhonen.

STS-nostureissa on kiinnitarttumisen ja törmäyksen estojärjestelmät sekä käyttöä helpottavat kamerat. Nostureiden käyttöönoton jälkeen GPA:lla on yhteensä 42 Konecranesin STS-nosturia.

Konecranesin 15:ssa RTG-nosturissa on kaapelikelajärjestelmät sähkökäyttöä varten. Ne ovat huipputehokkaita 16-pyöräisiä RTG-nostureita, joiden pinoamiskorkeus on yksi yli kuuden konttia. Niissä on Konecranesin Active Load Control -järjestelmä, joka estää kontin heilumisen. Lisäksi niihin tulee Konecranesin TRUCONNECT®-etäseurantajärjestelmä.  Uusien RTG-nosturien käyttöönoton jälkeen GPA:lla on käytössään yhteensä 225 Konecranesin RTG-nosturia.

Tilaus on osa Ecolifting-valikoimaa, jolla pyritään johdonmukaisesti pienentämään asiakkaiden hiilijalanjälkeä. Konecranes on sitoutunut jatkossakin tekemään enemmän vähemmällä, muun muassa dieselkäyttölaitteiden ympäristötehokkuuden optimoinnilla, hybridisoinnilla ja täyssähköisillä kalustoilla. 

Vahva asiakaslähtöisyys sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan kehittämiseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan. Tätä tukevat investoinnit digitalisaatioon ja teknologiaan sekä työmme materiaalivirtojen tehostamiseksi ratkaisuilla, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta. 

Lisätietoja:  

Jussi Suhonen, Konecranes-satamaratkaisujen Pohjois- ja Etelä-Amerikan aluemyyntijohtaja  

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +1 (281)610 2576 

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:

Kiira Fröberg, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050

Tämä lehdistötiedote on julkaistu sivustollamme osoitteessa konecranes.com 

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2021 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,2 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 600 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).