Steveco uudistaa ro-ro-rahdinkäsittelyään kuudennen sukupolven siirrettävällä Konecranes Gottwald ‑satamanosturilla

Trade press releases


Suomalainen ahtausalan yritys Steveco Oy aloitti uuden kuudennen sukupolven siirrettävän Konecranes Gottwald ESP.8 ‑satamanosturin käytön ro-ro-terminaalissaan HaminaKotkan satamassa sen jälkeen, kun nosturi luovutettiin sille vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä. Näin yritys jatkaa käytössään olevien laitteiden modernisointia, käsittelykapasiteetin lisäämistä ja toiminnan joustavuuden parantamista.

Stevecon Hietasen terminaali on osa keskeistä liikenteen solmukohtaa Itämeren alueella. Steveco on lisännyt rahdinkäsittelykalustoonsa kuudennen sukupolven siirrettävän Konecranes Gottwald ‑satamanosturin voidakseen tarjota asiakkailleen mahdollisimman korkeatasoista palvelua. Nosturi on helposti mukautettava ja tehokas ratkaisu, jolla käsitellään enimmäkseen kontteja, mutta jolla voidaan käsitellä myös tavallista ja raskasta projektirahtia.

”Koska Hietasen terminaalin liikennemäärät kasvavat vuosi vuodelta, tarvitsemme käyttöömme uusimpia laitteita. Uusi kuudennen sukupolven siirrettävä Konecranes Gottwald ‑satamanosturi on vaikuttanut ro-ro-kapasiteettiimme jo merkittävästi. Sen geometria ja ergonomia auttavat kuljettajiamme, ja sen tuottavuus tekee vaikutuksen asiakkaisiimme. Tämä nosturi on juuri sitä, mitä tarvitsemme jatkoa varten”, kertoo Stevecon teknisen henkilöstön työnjohtaja Jukka Muuri.

”Kumppanuudellamme Stevecon kanssa on vahva pohja, sillä yritys on käyttänyt siirrettäviä Konecranes Gottwald ‑satamanostureita jo vuosien ajan. On hienoa, että voimme tukea Stevecon kasvua uudella nosturilla, joka korkean suorituskykynsä ja luotettavuutensa ansiosta kasvattaa suosiotaan Pohjois-Euroopassa”, kertoo Konecranesin satamaratkaisujen aluemyyntipäällikkö Hans-Jürgen Schneider.

Kuudennen sukupolven siirrettävän Konecranes Gottwald ESP.8 ‑satamanosturin toimintasäde on parhaimmillaan 54 metriä, ja sen suurin nostokapasiteetti on 125 tonnia, mikä riittää Panamax-luokan konttialusten käsittelyyn asti. ESP.8 soveltuu erityisesti korkealaitaisille ro-ro-aluksille. Puomin korkean kääntöpisteen ansiosta nosturi yltää ylimmälle konttitasolle, ja korkeasta torniohjaamosta avautuu erinomainen näkymä työympäristöön. Tehokkaat nostokapasiteettikäyrät parantavat käsittelynopeutta, ja korkea luokitus takaa pitkän käyttöiän. Nosturin hybridikäyttölaite koostuu EU:n vaihe V ‑standardien mukaisesta dieselmoottorista sekä ultrakondensaattoreista, jotka antavat lisätehoa raskaisiin nostoihin. Ultrakondensaattorit myös keräävät lasku- ja jarrutusenergiaa.

Vahva asiakaslähtöisyys sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan kehittämiseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan. Tätä tukevat investoinnit digitalisaatioon ja teknologiaan sekä työmme materiaalivirtojen tehostamiseksi ratkaisuilla, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.

Voit katsoa tiivistetyn yleiskatsauksen Konecranesin liiketoiminnasta klikkaamalla tästä. Lisätietoja Konecranesin siirrettävistä Gottwald-satamanostureista on täällä. Hyödyllinen englanninkielinen sanasto nostureihin ja nostamiseen liittyvistä termeistä on saatavilla täällä.

Lisätietoja:
Robert Vennemann, markkinointipäällikkö, Siirrettävät satamanosturit, Satamaratkaisut, Konecranes
Sähköposti: 
[email protected] tai puhelin: +49 211 7102 3119


Konecranes Media Desk
[email protected]


Tämä julkaisu on saatavilla sivustolla konecranes.com.

Lisätietoja Steveco Oy:stä on yrityksen sivustolla steveco.fi/fi/.

Konecranes on materiaalinkäsittelyalan globaaleja johtajia. Palvelemme laajaa asiakasjoukkoa useilla eri toimialoilla. Olemme kerta toisensa jälkeen määrittäneet alan parhaat käytännöt, jokapäiväisistä parannuksista isoihin läpimurtoihin kriittisillä hetkillä. Tiedämme, että voimme aina löytää turvallisemman, tuottavamman ja vastuullisemman tavan toimia. Siksi 16 500 työntekijäämme yli 50 maassa ovat ansainneet asiakkaiden luottamuksen, ja olemme päivittäin mukana nostamassa, käsittelemässä ja siirtämässä asioita, joita maailma tarvitsee. Vuonna 2022 konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa. Konecranesin osake on listattuna Nasdaq Helsingissä (tunnus: KCR).