Konecranesin materiaalinkäsittelyratkaisut siivittävät Eldorado Brasil Celulose Logistican kasvua Latinalaisen Amerikan suurimmassa satamassa

Corporate press releases

Konecranes toimitti seitsemän trukkia ja kaksi konttinosturia Santosin satamaan Eldorado Brasilin uuteen selluterminaaliin vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä. Tilaus kattoi myös terminaalin rakenteen yhteisen suunnittelun ja konsultoinnin, minkä tavoitteena on varmistaa, että Eldorado saa merkittävälle investoinnilleen parhaan mahdollisen liiketuoton.

Eldorado Brasilin uusi terminaali sijaitsee Santosin satamassa, joka on Latinalaisen Amerikan suurin satama. Terminaali on suunniteltu käsittelemään vuosittain 3 000 000 tonnia sellupaalia eli lähes 8 300 tonnia toimitettuna päivittäin rautateitse ja kuorma-autolla. Noin 90 prosenttia sellusta viedään 45 maahan eri puolille maailmaa. Eldorado kääntyi Konecranesin puoleen saadakseen tukea terminaalin rakenteen suunnitteluun sekä erityislaitteita sen toimintaan.

”Haluamme olla sellulogistiikan edelläkävijä, joten valitsimme uuteen terminaaliimme yhteistyökumppaniksemme Konecranesin – materiaalinkäsittelyn edelläkävijän. Konecranes auttoi meitä terminaalin suunnittelussa ja toimitti laitteet, joissa oli kaikki tarvitsemamme erityisominaisuudet sellun käsittelyyn. Olemme jo muutaman kuukauden jälkeen vaikuttuneita laitteiden tuottavuudesta, turvallisuudesta ja ekotehokkuudesta”, kertoo Eldorado Brasilin logistiikkapäällikkö Leandro Nogueira.

”Eldorado kääntyi puoleemme, sillä se oli käyttänyt Konecranesin siltanosturia toisessa sellutehtaassa jo yli vuosikymmenen ajan. Tarjosimme uuteen terminaaliin kattavan sellunkäsittelyratkaisun ja tarjoamme yritykselle jatkossakin tällaista täyden palvelun tukea”, kertoo Konecranesin teollisuusnostureiden asiakkuusjohtaja Leandro Belotto Bosco.

”Toimitus vahvistaa pitkäaikaista kumppanuuttamme Eldoradon kanssa. Kumppanuus tarjoaa molemmille osapuolille useita etuja, mukaan lukien laajan yhteistyön luotettavan paikallisen nostotrukkijakelijamme Equiportin kanssa. Uusi selluterminaali on huippuluokan digitaalinen ekosysteemi, jossa varmistetaan sellu- ja paperiteollisuuden paras mahdollinen nostotehokkuus ja -turvallisuus. On hienoa, että voimme tukea Eldoradoa terminaalin sujuvan toiminnan varmistamisessa”, toteaa Konecranesin nostotrukkien aluemyyntipäällikkö Andrés Ramirez.

Seitsemässä 16-tonnisessa Konecranes SMV 16-1200 C ‑trukissa on erityinen tarrain, joka on suunniteltu sellupaalien nostamiseen ilman kuormalavoja. Niissä on useita turvallisuutta edistäviä ominaisuuksia, kuten iskunvaimentimet, turvavalot ja kamerat. Erikoisanturit optimoivat öljyn käytön ja vähentävät jätteen syntymistä.

Kaksi Konecranes-konttinosturia on mukautettu terminaalin tarpeisiin räätälöidyllä avoimella vinssillä, sellupaalitarttujalla ja konttitarttujan lisäysmahdollisuudella. Erilaiset älykkäät ominaisuudet varmistavat sujuvan ja tarkan liikkeen, ja nosturit kierrättävät jarrutusenergiaa. Radio-ohjaus ja ROS-etäohjausasema mahdollistavat nosturin täyden ohjauksen käyttäjän turvallisuudesta tinkimättä.

Konecranes tarjoaa Eldorado Brasilille myös TRUCONNECT®-etävalvonnan, jonka keräämän liki reaaliaikaisen diagnostiikan avulla voidaan optimoida kaikkien laitteiden suorituskyky, kunnossapito ja ekotehokkuus. Nämä tiedot ovat aina saatavilla yourKONECRANES-verkkoasiakasportaalissa.

Vahva asiakaslähtöisyys sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan kehittämiseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan. Tätä tukevat investoinnit digitalisaatioon ja teknologiaan sekä työmme materiaalivirtojen tehostamiseksi ratkaisuilla, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.

Voit katsoa tiivistetyn yleiskatsauksen Konecranesin liiketoiminnasta klikkaamalla tästä. Lisätietoja Konecranesin nostotrukeista on täällä. Hyödyllinen englanninkielinen sanasto nostureihin ja nostamiseen liittyvistä termeistä on saatavilla täällä.

Lisätietoja:
Sara Malagoli, markkinointiasiantuntija, Lift Trucks, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +39 335 777 3261

Thais Pires, markkinointiasiantuntija, Konecranes Brasilia
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +55 11 99460-1590

Konecranes Media Desk
[email protected]


Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:
Kiira Fröberg, Konecranesin sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050



Tämä julkaisu on saatavilla seuraavissa osoitteissa: kclifttrucks.com ja Konecranes.com.

Konecranes on materiaalinkäsittelyalan globaaleja johtajia. Palvelemme laajaa asiakasjoukkoa useilla eri toimialoilla. Olemme kerta toisensa jälkeen määrittäneet alan parhaat käytännöt, jokapäiväisistä parannuksista isoihin läpimurtoihin kriittisillä hetkillä. Tiedämme, että voimme aina löytää turvallisemman, tuottavamman ja vastuullisemman tavan toimia. Siksi 16 500 työntekijäämme yli 50 maassa ovat ansainneet asiakkaiden luottamuksen, ja olemme päivittäin mukana nostamassa, käsittelemässä ja siirtämässä asioita, joita maailma tarvitsee. Vuonna 2022 konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa. Konecranesin osake on listattuna Nasdaq Helsingissä (tunnus: KCR).