Konecranesin ilmastotyölle CDP:n kärkiluokitus jo toisena peräkkäisenä vuonna

Corporate press releases

Konecranes sai jälleen CDP:n vuotuisessa ilmasto-ohjelmassa luokituksen A-. Tämä kuvastaa yrityksen pyrkimyksiä ja sitoutumista olla materiaalinkäsittelyalan johtava toimija päästöjen vähentämisessä, ilmastoriskien hallinnassa ja pienentämisessä sekä vähähiilisen tarjooman kehittämisessä.

CDP:n vuosittainen, maailmanlaajuisesti tunnustettu ilmasto-ohjelma asettaa sijoittajien, yritysten, kaupunkien, osavaltioiden ja alueiden pyrkimykset hallita ympäristövaikutuksiaan paremmuusjärjestykseen. Kärkijoukkoon, Leadership-tasolle, päästäkseen yritysten on osoitettava sekä tietoisuutensa ympäristövaikutuksistaan että toimensa niiden vähentämiseksi ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi 1,5 celsiusasteeseen Pariisin sopimuksen mukaisesti.

"Meillä on kunnianhimoinen pyrkimys vähentää ilmastovaikutuksiamme, ja toimenpiteemme tavoitteiden saavuttamiseksi etenevät hyvin. Olemme tyytyväisiä, että CDP näkee asian samoin. Tämä rohkaisee meitä työssämme kohti tarjoomamme sähköistämistä ja tavoitellessamme oman toiminnan hiilineutraaliutta", sanoo Konecranesin vastuullisuusjohtaja Anniina Virta-Toikka.

Vahva keskittyminen asiakkaisiin sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan parantamiseen tekevät Konecranesista materiaalinkäsittelyalan johtavan yrityksen. Tätä tukevat investoinnit digitalisaatioon ja teknologiaan sekä työ materiaalivirtojen tehostamiseksi ratkaisuilla, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.

Lue lisää Konecranesin vastuullisuustyöstä vuoden 2022 vastuullisuusraportistamme.  Jos haluat nähdä Konecranesin vastaukset CDP:n kyselyyn, rekisteröidy tai kirjaudu CDP:n verkkosivustolle osoitteessa https://www.cdp.net/en/responses/.

CDP
CDP on voittoa tavoittelematon hyväntekeväisyysjärjestö, joka ylläpitää maailmanlaajuista ilmoitusjärjestelmää, jonka avulla sijoittajat, yritykset, kaupungit, osavaltiot ja alueet voivat hallita ympäristövaikutuksiaan. CDP:tä voidaan pitää ympäristöraportoinnin johtavana toimijana, jolla on rikkain ja kattavin tietoaineisto yritysten ja kaupunkien toiminnasta.

CDP:n lista kaikista tämän vuoden ilmastonmuutoksen A-listalle päässeistä yrityksistä on saatavilla osoitteessa  https://www.cdp.net/en/scores.

Lisätietoja:
Anniina Virta-Toikka, vastuullisuusjohtaja

Sähköposti: [email protected] tai puhelin +358 40 722 2823

Konecranes Media Desk
[email protected]


Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille
Kiira Fröberg, sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti:
[email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050


Tämä julkaisu on saatavilla sivustolla Konecranes.com.

Konecranes on materiaalinkäsittelyalan globaaleja johtajia. Palvelemme laajaa asiakasjoukkoa useilla eri toimialoilla. Olemme kerta toisensa jälkeen määrittäneet alan parhaat käytännöt, jokapäiväisistä parannuksista isoihin läpimurtoihin kriittisillä hetkillä. Tiedämme, että voimme aina löytää turvallisemman, tuottavamman ja vastuullisemman tavan toimia. Siksi 16,600 työntekijäämme yli 50 maassa ovat ansainneet asiakkaiden luottamuksen, ja olemme päivittäin mukana nostamassa, käsittelemässä ja siirtämässä asioita, joita maailma tarvitsee. Vuonna 2023 konsernin liikevaihto oli 4,0 miljardia euroa. Konecranesin osake on listattuna Nasdaq Helsingissä (tunnus: KCR).