Konecranes ordinarie bolagsstämma - verkställande direktör Pekka Lundmark kommenterar senaste efterfrågeutvecklingen, upprepar utsikterna för 2008

Stock exchange releases

I sin presentation vid Konecranes ordinarie bolagsstämma idag kommenterade verkställande direktör Pekka Lundmark den senaste utvecklingen i efterfrågan för Konecranes produkter och service.

Utvecklingen under de två första månaderna av året ger orsak till optimism. Orderingången har fortsatt att öka i januari-februari och nivån på nya förfrågningar är hög, även i USA, kommenterar Lundmark.

Utsikterna för 2008 upprepades.
Vi strävar efter en dubbelsiffrig ökning av omsättningen och ser fortsättningsvis en potential för förbättring av rörelsemarginalen från 10 procent, anger Lundmark.

Konecranes delårsrapport för januari-mars 2008 publiceras 29.4.2008.

Vidare information
Paul Lönnfors, Chef för placerarrelationer, tel. 020 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2007 omsatte koncernen 1 750 miljoner euro. Koncernen har 8 400 anställda på över 470 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på OMX Helsingfors Börs (symbol: KCR1V).


DISTRIBUTION
OMX Nordiska Börs Helsingfors
Allmänna medier