Konecranes och Hewlett Packard undertecknar kontrakt om globala IT infrastrukturtjänster

Stock exchange releases

Konecranes och Hewlett Packard (HP) har undertecknat ett fem års kontrakt på IT infrastrukturtjänster. Enligt kontraktet kommer HP att sköta IT supporttjänsterna för Konecranes, samt att samordna datormiljön inom företaget. Enligt avtalet kommer globalt 16 IT anställda, av vilka 7 i Finland, att flyttas över till HP:s organisation under hösten 2008.

Genom att standardisera vår IT infrastruktur och genom att utlokalisera supporttjänsterna, kan vi bättre hantera förändringar i affärsverksamheten. Dessutom kan vi istället för att fokusera på IT support och underhåll, satsa på utveckling och innovationer, säger Kari Suominen, IT Direktör på Konecranes. HP levererar teknologier och relevanta supporttjänster anpassade till kundernas behov runt om i världen, snabbt och flexibelt.

Övergångsperioden startar i början av april 2008 och slutar den 1.5.2009.

Ytterligare information:
Press
Kari Suominen, IT Direktör
E-post:
[email protected] eller tel: +358 20 427 2110

Finansiell media och analytiker>
Paul Lönnfors, chef för investerarrelationer
E-post:
[email protected] eller tel: +358 20 427 2050

Detta börsmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2007 omsatte koncernen 1 750 miljoner euro. Koncernen har 8 400 anställda på över 470 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på OMX Helsingfors Börs (symbol: KCR1V).


DISTRIBUTION
OMX Nordiska Börs Helsingfors
Allmänna medier