Konecranes nominerings- och kompensationskommittés förslag till styrelsesammansättning

Stock exchange releases

Konecranes nominerings- och kompensationskommitté föreslår vid Konecranes ordinarie bolagsstämma 13.3.2008 val av en ny styrelsemedlem samt omval av sju nuvarande styrelsemedlemmar (Stig Gustavson, Björn Savén, Svante Adde, Kim Gran, Matti Kavetvuo, Malin Persson och Timo Poranen) för en mandattid på ett år.

Stig Stendahl, som är medlem i Konecranes styrelse, har meddelat att han inte står till förfogande för omval.

Kommittén föreslår val av Mikael Silvennoinen, VD, OKO Bank Abp som ny styrelsemedlem för en mandattid på ett år.

Samtliga kandidater har gett sitt samtycke till att bli valda.

Ekonomie magister Mikael Silvennoinen har varit VD för OKO Bank Abp och medlem av bolagets ledningsgrupp från och med 1997. Dessförinnan var han i olika chefsbefattningar inom OKO och Wärtsilä koncernen. Mikael Silvennoinen är också styrelseordförande för Försäkringsbolaget Pohjola och medlem av Steering Committe för Unico Banking Group.

Alla styrelsemedlemmar med undantag av Stig Gustavson anses vara oberoende av bolaget. Stig Gustavson var Konecranes verkställande direktör och koncernchef fram till 17.6.2005. Ingen styrelsemedlem står i beroendeförhållande till någon betydande aktieägare i bolaget.

Information om föreslagna styrelsemedlemmar finns på Konecranes webbsida för investerare www.konecranes.com/investor.



Styrelsens kompensation

Nominerings- och kompensationskommittén föreslår följande årsarvoden till styrelsen: 100 000 euro till ordföranden, 64 000 euro till vice-ordföranden och 40 000 euro till övriga medlemmar. Styrelsemedlemmarna får dessutom 1 500 euro i mötesarvode för varje kommittémöte de deltar i.

Kommittén föreslår att årsarvodet utbetalas kontant eller i form av aktier i Konecranes som köps på börsen för detta ändamål.

Enligt tidigare praxis föreslår kommittén att styrelsemedlemmarnas reseutgifter ersätts mot räkning.


Ytterligare information lämnas av:
Paul Lönnfors, chef för investerarrelationer, tel. +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2006 omsatte koncernen 1 483 miljoner euro. Koncernen har 8 000 anställda på över 370 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på OMX Helsingfors Börs (symbol: KCR1V).

www.konecranes.com




 

DISTRIBUTION
OMX Nordiska Börs Helsingfors
Allmänna medier

 

stockrelease_SE_CV_Mikael_Slivennoinen.pdf