Konecranes utnämner Jaana Rinne till personaldirektör

Stock exchange releases

Ekonomie magister Jaana Rinne har utnämnts till personaldirektör och medlem i ledningsgruppen för Konecranes Abp. Hon kommer att ansvara för alla personalfrågor, inklusive kompetensutveckling och administration.  Jaana Rinne börjar i sin nya tjänst den 4 december 2007.

 

Jaana Rinne är för närvarande personaldirektör för affärsområdet Service. Hon har arbetat vid Konecranes sedan 1986. Under åren 1986-1997 innehade hon olika positioner inom ekonomiförvaltningen. Sedan år 1997 har hon arbetat inom personaladministration, först för affärsområdet Standardlyftdon och sedan 2004 för Service.

 

Jaana Rinnes stora erfarenhet av vår organisation och hennes meriter i tidigare positioner gör att hon är väl lämpad att utveckla vår personal, säger Konecranes VD och koncernchef Pekka Lundmark.

 

Peggy Hansson, direktör för kompetensutveckling och medlem av ledningsgruppen, har meddelat att hon lämnar företaget i februari 2008.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Pekka Lundmark, VD och koncernchef, tel. +358 20 427 2000

 

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2006 omsatte koncernen 1 483 miljoner euro. Koncernen har 8 000 anställda på över 370 orter i 41 länder. Konecranes är noterat på OMX Helsingfors Börs (symbol: KCR1V).