Konecranes Abp förvärvar bolagets egna aktier

Stock exchange releases

Konecranes Abp:s styrelse har idag enligt den ordinarie bolagsstämmans fullmakt den 8.3.2007 beslutat förvärva högst 1 800 000 stycken av bolagets egna aktier. Detta motsvarar ungefär 3,0 % av alla bolagets utestående aktier. Därtill innehar Konecranes Abp för tillfället 742 600 stycken av bolagets egna aktier. Egna aktier förvärvas med medel som kan användas för vinstutdelning. Aktieförvärven minskar således bolagets utdelningsbara fria egna kapital.

Aktierna förvärvas vid OMX Nordiska Helsingfors Börsens offentliga handel, för ett pris som grundar sig på aktiens marknadspris vid offentlig handel. De egna aktierna förvärvas för att användas som vederlag i möjliga företagsköp och andra omstruktureringar, samt för att utveckla bolagets kapitalstruktur inklusive möjlig ogiltigförklaring av aktier. Det finns därför ett vägande ekonomiskt skäl för förvärvandet av aktierna.

Förvärvandet av aktierna påbörjas tidigast 8.11.2007 och slutar senast 29.2.2008.

Ytterligare information:
Konecranes Abp
Teo Ottola, finansdirektör, tel. 020 427 2040


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2006 omsatte koncernen 1 483 miljoner euro. Koncernen har 8 000 anställda på över 370 orter i 41 länder. Konecranes är noterat på OMX Helsingfors Börs (symbol: KCR1V).


DISTRIBUTION
OMX Helsingfors Börs
Allmänna medier