Rättelse till Reuters nyhet

Stock exchange releases

Nyhetsbyrå Reuters publicerade idag 10.10.2007 en kort intervju som kräver vissa rättelser och förklaringar gällande detaljer angående Konecranes verksamhet i Kina.

Konecranes försäljning i Asien och Stillahavsområdet representerade år 2006 13 % av gruppens totala försäljning. Kina utgjorde ungefär en tredjedel av försäljningen i Asien och Stillahavsområdet, och klart mindre än 10 % av gruppens försäljning år 2006. Reuters rubrik Asiens andel av Konecranes omsättning att öka till 50-55 procent på 3-4 år från nuvarande 30 procent (översatt från engelska: Asia to make up 50-55 pct of Konecranes global sales in 3-4 yr, vs current 30 pct) är således felaktig.

Eftersom den kinesiska marknaden för Konecranes produkter och service förväntas växa snabbare än den globala marknaden i lång sikt, förväntar sig bolaget att dess omsättningsutveckling också kommer att följa denna trend. Målsättningen är att öka försäljningen i Kina snabbare än totalförsäljningen år 2007 och i framtiden.

I april startade produktionen i Konecranes fjärde fabrik i Kina. Företaget har inga planer på att öppna ytterligare fabriker i Kina i motsats till uppgifterna i Reuters nyhet.

I Konecranes strategi ingår att aktivt eftersträva företagsköp. Därför undersöker företaget kontinuerligt möjliga företagsköp och samföretag i många olika delar av världen, även i Kina.

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2006 omsatte koncernen 1 483 miljoner euro. Koncernen har 8 000 anställda på över 370 orter i 41 länder. Konecranes är noterat på OMX Helsingfors Börs (symbol: KCR1V). www.koncranes.com