Winning Logistics i Guinea stärker sin bauxithantering med två nya kranar på pråm från Konecranes

Corporate press releases

Under första kvartalet 2023 tog Konecranes hem en order på två Konecranes Gottwald-kranar på pråm från Winning Logistics iGuinea. Kranarna driftsätts på plats under tredje kvartalet 2024, varefter Winning kommer att använda totalt tio Konecranes Gottwald-kranar på pråm för att lasta fartyg med bauxit utanför Västafrikas kust.

Konecranes Gottwald-kranar på pråm är specialkonstruerade och specialbyggda för att säkerställa oavbrutet materialflöde till havs, även under krävande marina förhållanden. De kan användas i vindstyrkor på upp till 24 m/s och en maximal våghöjd på 2,5 m. Kranarna är byggda enligt Lloyd’s Register-koden för lyftanordningar i marina miljöer.

– Winning International Group tar efterlevnad av krav på miljö, socialt och bolagsstyrning (ESG) på stort allvar vad gäller inköp av produkter och tjänster som är säkra, tillförlitliga och effektiva. Vi vet att mobila Konecranes Gottwald-hamnkranar är tillförlitliga produkter för svåra miljöer. Deras höga produktivitet med stöd från service av högsta kvalitet skapar hela tiden mervärde för oss. Dessa kranar spelar en viktig roll i vår unika lastverksamhet till havs, som visat sig vara effektiv, kostnadseffektiv och miljövänlig. Vi är glada över att samarbeta med leverantörer som Konecranes, som delar vår syn på hållbarhet bortom transporter och gruvdrift, säger Sun Zhijun, vice vd för Winning International Group.

– Våra kranar på pråm är toppmoderna maskiner för lasthantering som kan arbeta i strömmande vatten och på öppet hav. Winnings fortsatta förtroende för våra expertkunskaper på området, som sträcker sig över mer än 20 år, bekräftar vårt ledarskap i denna  marknad, säger Holger Wagner, Regional Sales Manager, Hamnlösningar, Konecranes.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.

Vänligen klicka här för en kort översikt av Konecranes verksamhet (på engelska). Mer om Konecranes Gottwald-kranar på pråm finns här (på engelska).

Mer information:
Robert Vennemann, marknadsföringschef, Mobila hamnkranar, Hamnlösningar, Konecranes
e-post: [email protected] eller telefon: +49 211 7102 3119

Konecranes mediakontor
[email protected]

Mer information för investerare och analytiker:
Kiira Fröberg, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon: +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns tillgänglig på Konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2022 omsatte koncernen 3,4 miljarder euro. Koncernen har kring 16 500 anställda i cirka 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).