Förändringar i Konecranes ledningsgrupp: Juha Pankakoski utnämnd till direktör för affärsområdet Hamnlösningar, Mika Mahlberg lämnar bolaget

Stock exchange releases

KONECRANES ABP BÖRSMEDDELANDE den 7 september 2023, kl. 09.00

 

Förändringar i Konecranes ledningsgrupp: Juha Pankakoski utnämnd till direktör för affärsområdet Hamnlösningar, Mika Mahlberg lämnar bolaget

 

Konecranes har utnämnt Juha Pankakoski till direktör för affärsområdet Hamnlösningar och till medlem i Konecranes ledningsgrupp. Han tillträder positionen idag, den 7 september 2023, och han kommer att rapportera till Konecranes VD och koncernchef Anders Svensson. Juha Pankakoski efterträder Mika Mahlberg, direktör, Hamnlösningar, som avgår från Konecranes ledningsgrupp med omedelbar verkan. Mahlberg kommer att fortsätta på Konecranes som äldre rådgivare tills den 7 november 2023 för att säkerställa en smidig överföring av hans uppgifter. 

 

Juha Pankakoski har varit med Konecranes sedan 2004 och innehaft flera centrala ledarskapspositioner under sin karriär på bolaget. Han har varit medlem i Konecranes ledningsgrupp och direktör för teknologi sedan 2015.

 

- Juha har mångsidig erfarenhet inom affärs- och produktionsverksamhet samt teknologi från både Konecranes och utanför bolaget. Han är en framtidsinriktad och god ledare. Han har utmärkt förståelse för teknologi, med ett fokus på digitalisering, automatisering och hållbarhet. Jag önskar honom bästa framgång i att leda Hamnlösningar, säger Konecranes VD och koncernchef Anders Svensson.

 

- Samtidigt vill jag tacka Mika Mahlberg för hans bidrag till Konecranes verksamhetsframgångar under åren som han lett Hamnlösningar. Jag önskar honom all lycka i framtiden, säger Anders Svensson.   

 

Juha Pankakoski och Mika Mahlberg kommer att tillsammans säkerställa en lyckad överföring av uppgifterna. En efterträdare till rollen som direktör för teknologi kommer att meddelas senare. Till dess kommer Juha Pankakoski fortsätta leda teknologifunktionen, utöver sin nya roll. 

 

Juha Pankakoskis foto bifogas till detta meddelande och hans CV finns tillgänglig på Konecranes webbplats.

 

Från och med den 7 september 2023 kommer Konecranes ledningsgrupp bestå av följande medlemmar:

 

Anders Svensson, VD och koncernchef

Teo Ottola, finansdirektör

Fabio Fiorino, direktör, industriell service och utrustning

Juha Pankakoski, direktör, Hamnlösningar och för tillfället direktör, teknologi

Sirpa Poitsalo, direktör, lagärenden

Anneli Karkovirta, HR-direktör

 

 

KONECRANES ABP

Anders Svensson

VD och koncernchef

 

YTTERLIGARE INFORMATION

För investerare och analytiker, vänligen kontakta

Kiira Fröberg,

Direktör, Investerarrelationer

tfn. +358 (0) 20 427 2050

 

För media, vänligen kontakta

Niina Suhonen

Direktör, Koncernkommunikation och marknadsföring

tfn. +358 (0) 40 843 9438

 

Konecranes är en global ledare inom materialhanteringslösningar, med ett brett kundregister från flera branscher. Vi sätter konsekvent riktmärket inom branschen, från dagliga förbättringar till avgörande genombrott, genom vår vetskap om att det alltid finns ett säkrare, mer produktivt och mer hållbart sätt. Därför har Konecranes, med sina cirka 16 300 anställda i över 50 länder, förtroendet att varje dag lyfta, hantera och flytta det som världen behöver. År 2022 omsatte koncernen 3,4 miljarder euro. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

 

DISTRIBUTION

Nasdaq Helsinki

Centrala medier

www.konecranes.com