Port Houston beställer ytterligare fem Konecranes RTG-kranar i sin fortsatta satsning på hybridisering

Corporate press releases

(Foto: Port Houston)

Port Houston i Texas har beställt fem Konecranes RTG-hybridkranar till containerterminalen Barbours Cut. Beställningen är del av terminalens långsiktiga förbättringsprogram som omfattar kanalutveckling och investeringar i markinfrastruktur. Beställningen bokades tredje kvartalet 2023 och kranarna ska levereras i början av 2025.

Port Houston fortsätter att hybridisera RTG-containerhanteringen i verksamheterna vid Barbours Cut och Bayport för att möta den växande containertrafiken på ett ekoeffektivt sätt. Houstons nuvarande RTG-flotta består av 116 Konecranes RTG-kranar, varav 26 är hybriddrivna. I början av 2025 kommer flottan av RTG-hybridkranar att växa till 57, som följd av denna beställning och ytterligare en som tillkännagavs i oktober förra året.

– Konecranes RTG-kranar är mycket populära i Nordamerika. Det känns bra att se hybridversionen fylla på flottan av RTG-kranar i Port Houston, som alltid är framåtblickande, framför allt när det gäller ekoeffektivitet, säger Jussi Suhonen, VP Regional Sales, Port Solutions, Konecranes.

De beställda hybriddrivna Konecranes RTG-kranarna har avancerad litiumjonbatteriteknik och ett batterihanteringssystem som övervakar laddningsnivån och batteriernas allmänna skick. Konecranes kan övervaka systemets status via TRUCONNECT®-fjärranslutningen. Hybridkraftsystemet är helt modulärt och kan eftermonteras. Det innehåller en ekoeffektiv Tier 4f-dieselmotor som laddar batterierna vid behov.

Beställningen är del av Ecolifting™, Konecranes ständiga arbete med att minska kundernas koldioxidavtryck. Vi kommer att fortsätta göra mera av mindre genom bland annat miljöoptimerad dieseldrift, hybridvarianter och fullt eldrivna modeller.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.

Klicka här för en kort översikt av Konecranes verksamhet (på engelska).

Mer information:
Svend Videbaek, marknadsföringsspecialist, marknadsföring hamnkranar, Hamnlösningar, Konecranes
E-post:
[email protected] eller telefon: +358 40 729 3953

Konecranes mediakontor
[email protected]

Mer information för investerare och analytiker:
Kiira Fröberg, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: 
[email protected] eller telefon: +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på Konecranes.com.

Konecranes är en global ledare inom materialhanteringslösningar, med ett brett kundregister från flera branscher. Vi sätter konsekvent riktmärket inom branschen, från dagliga förbättringar till avgörande genombrott, genom vår vetskap om att det alltid finns ett säkrare, mer produktivt och mer hållbart sätt. Därför har Konecranes, med sina cirka 16 300 anställda i över 50 länder, förtroendet att varje dag lyfta, hantera och flytta det som världen behöver. År 2022 omsatte koncernen 3,4 miljarder euro. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).