Konecranesille kahdeksan RTG-nosturin tilaus uuteen kolumbialaiseen konttiterminaaliin vastuullisen globalisaation edistämiseksi

Corporate press releases

Tilatut kahdeksan kumipyöräkontti- eli RTG-nosturia toimitetaan uuteen konttiterminaaliin, joka sijaitsee Kolumbian Puerto Antioquiassa. Uusi konttiterminaali luo Antioquian ja koko Kolumbian alueen taloudelle uusia vienti- ja tuontimahdollisuuksia. Tilaus kirjattiin vuoden 2023 elokuussa.

Puerto Antioquiaan toimitettavat kahdeksan RTG-nosturia tilasi Puerto Bahia Colombia de Uraba, jonka suurin osakkeenomistaja eli CMA CGM ‑konserni on maailmanlaajuinen meri-, maa-, ilma- ja logistiikkaratkaisujen tarjoaja. Täyssähköiset RTG-nosturit saavat virtansa paikallisverkkoon kytkettyjen kaapelikelojen kautta.

”Nämä Konecranesin Ecolifting-valikoimaan kuuluvat sähköiset, kaapelikelakäyttöiset RTG-nosturit tukevat hyvin CMA CGM ‑konsernin tavoitetta nopeuttaa satamaterminaalien hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, kun konserni pyrkii tekemään kaikesta toiminnastaan hiilineutraalia vuoteen 2050 mennessä”, kertoo Konecranesin satamaratkaisujen myyntipäällikkö Neil Clegg. ”Uudet RTG-nosturit tukevat Kolumbian uuden konttiterminaalin toiminnan tehokasta käynnistymistä.”

Tilaus on osa Ecolifting™-valikoimaa ja Konecranesin jatkuvaa pyrkimystä pienentää asiakkaidensa hiilijalanjälkeä. Aiomme jatkossakin tehdä enemmän vähemmällä muun muassa optimoimalla dieselkäyttölaitteiden ympäristötehokkuutta sekä edistämällä hybridisaatiota ja täysin sähköisen kaluston käyttöä.

Vahva asiakaslähtöisyys sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan kehittämiseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan. Tätä tukevat investoinnit digitalisaatioon ja teknologiaan sekä työmme materiaalivirtojen tehostamiseksi ratkaisuilla, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.

Voit katsoa tiivistetyn yleiskatsauksen Konecranesin liiketoiminnasta (englanniksi) klikkaamalla tästä. Lisätietoja Konecranesin RTG-nostureista on täällä. Lisätietoja Konecranesin RTG-nosturien voimalaitevaihtoehdoista ja kaapelikeloista on täällä.

Lisätietoja:
Svend Videbaek, markkinointiasiantuntija, Satamanosturit, Konecranes
Sähköposti:
[email protected] tai puhelin: +358 40 729 3953


Konecranes Media Desk
[email protected]

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:
Kiira Fröberg, Konecranesin sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti:
[email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050

Tämä julkaisu on saatavilla sivustolla Konecranes.com.

Konecranes on materiaalinkäsittelyalan globaaleja johtajia. Palvelemme laajaa asiakasjoukkoa useilla eri toimialoilla. Olemme kerta toisensa jälkeen määrittäneet alan parhaat käytännöt, jokapäiväisistä parannuksista isoihin läpimurtoihin kriittisillä hetkillä. Tiedämme, että voimme aina löytää turvallisemman, tuottavamman ja vastuullisemman tavan toimia. Siksi 16 300 työntekijäämme yli 50 maassa ovat ansainneet asiakkaiden luottamuksen, ja olemme päivittäin mukana nostamassa, käsittelemässä ja siirtämässä asioita, joita maailma tarvitsee. Vuonna 2022 konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa. Konecranesin osake on listattuna Nasdaq Helsingissä (tunnus: KCR).