Pyrimme olemaan houkutteleva työnantaja uran jokaisessa vaiheessa: kun tahdot ottaa ensiaskeleesi ammattilaisena, kokeilla siipiäsi ulkomailla, haastaa itseäsi teknisesti tai kenties kerryttää kokemusta esihenkilötehtävien parissa. Uskomme, että luomalla mielekkäitä sisäisiä urapolkuja, pystymme luomaan uutta sekä hyödyntämään olemassa olevaa osaamispääomaa kehityksemme tueksi. Näin varmistamme paikkamme nosturialan kehityksen eturintamassa – nyt ja tulevaisuudessa

Kasvupolkujen erinomaisena esimerkkinä toimii Konecranesin Digital Center -organisaatio, joka on mahdollistanut useita uratarinoita niin nuorille kuin alanvaihtajillekin. Digital Center -organisaatiossa on yhteensä viisi tiimiä. Tässä blogisarjassa pääset tutustumaan näistä kahteen: Machine Data Platform- sekä Digital Experience Platform -tiimiin. Kysyimme Machine Data Platform -tiimin vetäjältä Henriltä, mitä uramahdollisuuksia yksikössä on ja millaista tukea tiimi tarjoaa uransa alkuvaiheessa oleville osaajille.

Digital center 2

Millaista tukea tarjoatte uran alkuvaiheessa oleville tiimiläisillenne?

Uusien jäsenten liittyessä tiimiin, sovin aina vähintään yhden kokeneemman tiimiläisen kanssa uuden henkilön perehdyttämisestä. Perehdytysprosessiin nimetään alussa pääperehdyttäjä sekä kontaktihenkilö, joka auttaa uuden tulokkaan mukaan tiimin tekemiseen sekä tutustuttaa organisaation toimintatapoihin. 

Perehdytys tehdään aina tiiviissä kanssakäymisessä ja siinä käydään läpi sekä käytännön työtehtäviä että dokumentaatiota. Lisäksi meillä on mahdollisuus tehdä lopputyö Konecranesille opiskelun loppuvaiheessa, toimin itse parhaillaan diplomityön ohjaajana. 

 

Millaisia urapolkuja pystytte tarjoamaan yksikkönne sisällä?

Digital Center -organisaation ohjelmistoarkkitehdeista jokainen on edennyt positioon näytettyään kykynsä ensin ohjelmistokehittäjänä. Vastaavasti meillä on esimerkiksi operatiivisissa asiantuntijatehtävissä henkilöitä, jotka ovat liittyneet tiimiin alun perin harjoittelijoina. Lisäksi yksikössämme työskentelee useampi alanvaihtaja, joiden aikaisempaa osaamista olemme pystyneet hyödyntämään sekä muokkaamaan vastaamaan liiketoiminnan tarpeisiin. Uskomme vahvasti yksilöiden potentiaaliin emmekä vierasta uusia näkökulmia.

Olen itse tullut aikoinaan Konecranesille tehtaalle haalariharjoittelijaksi ja edennyt siitä automaatioharjoittelijasta aina ohjelmistokehittäjäksi. Nyt olen esihenkilöasemassa ja tietääkseni myös toinen yksikkömme tiiminvetäjistä on käynyt samanlaisen kasvutarinan läpi.

Uusien teknologioiden tuomat mahdollisuudet pitävät työn kiinnostavana

Mitä haluaisit sanoa tuleville tiimiläisillesi?

Pystymme tarjoamaan tiimiläisillemme merkityksellisiä ja monipuolisia työtehtäviä, vaikuttamismahdollisuuksia sekä nykyaikaisen ja ketterän työympäristön, jossa panostetaan myös tietoturvaan ja turvallisuuteen. Olemme mukana tukemassa tiimiläistemme ammatillista kehitystä ja mahdollistamme myös jatkokouluttautumisen työnteon ohessa. 

 Pidämme käden pulssilla ja pyrimme työssämme hyödyntämään viimeisimpiä teknologioita ja voimme aidosti sanoa olevamme useassa hankkeessa tekniikan aallonharjalla. Uusien teknologioiden tuomat mahdollisuudet pitävät työn kiinnostavana. 

 

Digital center 3

Tiimi innovoi ja kehittää asiakkailleen jatkuvasti yhä parempia IoT-järjestelmiä ja digitaalisia palveluita, jotta asiakkaat voivat tehdä koneistaan ja toiminnoistaan ympäristöystävällisempiä, turvallisempia ja tehokkaampia. Tämän tavoitteen tueksi tiimi tarvitsee monenlaisia asiantuntijoita sekä tulevaisuuden talentteja liittymään osaksi moninaista joukkoaan.