Teollisuuden kunnossapito ja työstökonehuolto - Optimoi tuotannon tehokkuus 

Konecranes-teollisuuden kunnossapidon ja työstökonehuollon yksikkö on yksi Suomen suurimmista kunnossapitopalveluiden tarjoajista. Sen laaja valikoima sisältää mm. täyden palvelun kumppanuussopimukset, ennakoivan kunnossapidon, huoltopalvelut, jälkiasennukset, korjauspalvelut, konesiirrot sekä paikan päällä annettavan tuen kaikentyyppisille ja -merkkisille työstökoneille.

Konecranes teollisuuden kunnossapidon ja työstökonehuollon yksi tärkeä painopiste on koko elinkaaren kattava kunnossapito, eli kykymme auttaa asiakkaita toiminnan kaikissa vaiheissa laitteiden koko elinkaaren ajan, sekä palvelut, joiden avulla voimme tarjota tämän. Luotettavien ja tehokkaiden työstökoneiden kunnossapidon palvelujemme avulla varmistamme työstökoneiden optimaalisen toiminnan ja pitkän käyttöiän. Palvelemme laajasti erikokoisia teollisuuden yrityksiä ympäri Suomen.

MTS

Työstökoneiden kunnossapito on tuotantokoneiden käytettävyyden ja tuotannon optimointia

Teollisuuden kunnossapitoon ja työstökoneiden huoltoon panostaminen tulisi olla itsestäänselvyys yrityksissä. Teollisuuden huolto ja kunnossapito ovat avainasemassa, kun halutaan panostaa laitteiden tuotantotehokkuuteen ja tuotannon yksikkökustannusten minimoimiseen. Teollisuuden huoltotyöt vaativat tarkkaan analysoitua tietoa ja jatkuvia kehitystoimenpiteitä.

Työstökoneiden kunnossapito on erityisen tärkeää, sillä se varmistaa, että työstökoneet toimivat optimaalisesti ja tuotannon seisokit minimoidaan. Säännöllinen työstökonehuolto auttaa ehkäisemään odottamattomia vikoja ja pidentää koneiden käyttöikää, mikä on tärkeää tuotantokustannusten hallinnassa.

Kun yrityksessä panostetaan teollisuuden huoltotöihin, saavutetaan paitsi parempi tuotantotehokkuus, myös merkittäviä kustannussäästöjä pitkällä aikavälillä. Näin ollen, teollisuuden kunnossapito ja erityisesti työstökonehuolto ovat investointeja, jotka maksavat itsensä takaisin moninkertaisesti.

Suunnitellun teollisuuden kunnossapidon tulisi olla tänä päivänä itsestäänselvyys. Kun halutaan panostaa laitteiden tuotantotehokkuuteen ja tuotannon yksikkökustannusten minimoimiseen, tarvitaan tarkkaan analysoitua tietoa ja jatkuvia kehitystoimenpiteitä

Palveluitamme

Huoltopalvelut

Tarjoamme erilaisille teollisuuden laitteille sekä työstökoneille huoltopalveluita niin yksittäisille koneille, kuin kattavia huoltosopimuksia. Ennakoivan kunnossapidon tarkoituksena on vähentää yllättäviä vikoja ja seisokkiaikoja, jolloin koneen kuluminen vähenee ja elinkaari pitenee. Näin myös laitteiston turvallisuutta, tehokkuutta sekä luotettavuutta voidaan ylläpitää pienimmillä elinkaarikustannuksilla.

Valikoimassamme on:

 • Yksittäisen koneen huollot
 • CARE & COMMITMENT- huoltosopimukset
 • Kara- ja kulmapääkorjaukset
 • Sähkömoottoreiden korjaukset ja huollot
 • Mittavälineiden kalibroinnit ja huollot

Teollisuuden kunnossapidon ja työstökonehuollon huoltopalvelut | Konecranes Suomi

Asiantuntijapalvelut

Konecranes tarjoaa erilaisia asiantuntijapalveluita erilaisten analyysi- ja konsultointipalveluiden muodossa. Asiantuntijapalvelumme on tarkoitettu yrityksille, jotka haluavat panostaa laitteiden tuotantotehtokkuuteen, turvallisuuteen ja tuotannon yksikkökustannusten minimoimiseen sekä laadun parantamiseen.

Valikoimassamme on:

 • Kuntoarviot
 • Turvallisuuskartoitukset yksittäisille koneille 
 • Varaosa-analyysit 
 • ODR käyttäjäkunnossapitokoulutus
 • MAP kunnossapidon kartoitus

Teollisuuden kunnossapidon ja työstökonehuollon asiantuntijapalvelut | Konecranes Suomi

Mittauspalvelut

Konecranes tarjoaa mittauspalveluita teollisuuden laitteille ja työstökoneille. Ammattitaitoinen huoltohenkilöstömme tekee mittauksia, joiden tuloksena toimitetaan mittausraportit ja toimenpidesuositukset.

Mittauspalveluillamme voit parantaa tuotantosi tarkkuutta sekä varmistaa laaduntuottokyvyn. Mittauspöytäkirja kertoo työstökoneidesi geometrian tilan mittaushetkellä esimerkiksi laaturaportointia varten.

Valikoimassa ovat

 • Laser-interferometrimittaus
 • Geometrian mittaus
 • DBB-mittaus
 • Geometrian 3D-mittaus

Mittauspalvelut | Konecranes Suomi

Konesiirrot

Toteutamme konesiirrot joustavasti avaimet käteen –periaatteella sisältäen koneiden siirron, purkamisen, kokoonpanon ja käyttöönoton sekä projektin hallinnan ja seurannan. Sovittaessa myös kuntotarkastukset, mittaukset, kuljetukset sekä muut palvelut.

 

Konesiirrot | Konecranes Suomi

Varaosat

Konecranes tarjoaa kattavia varaosapalveluita erilaisille teollisuuden ja työstökonehuollon koneille ja laitteille.

Tarjoamme varaosia kaikille merkeille:

 • Varaosapalvelumme kattaa kaikkien valmistajien työstökoneet ja trukit
 • Maailmanlaajuinen hankintatoimintomme varmistaa, että hintamme ovat kilpailukykyiset

Teollisuuden ja työstökonehuollon varaosat | Konecranes Suomi

Teollisuuden kunnossapitoa ja huoltopalveluita ammattitaidolla

Konecranes teollisuuden kunnossapito ja työstökonehuolto tarjoaa alan kattavia kunnossapito- ja huoltopalveluita niin yksittäisille  työstökoneille kuin kokonaisille teollisuuden prosesseille. Voimme räätälöidä toimintaasi sopivan kunnossapito-ohjelman ennakoivasta kunnossapidosta työstökoneen tai teollisuuden laitteen täydelliseen kunnonvalvontaan.

Lisäksi Konecranes-huoltoasentajilla on vuosien kokemus kaikenlaisten teollisuuden laitteiden ja työstökonemerkkien ja -mallien vianmäärityksestä ja korjauksesta. Asentajiamme koulutetaan jatkuvasti, ja pystymme reagoimaan nopeasti huoltopyyntöihin.

 

 

Konecranes työstökone

Kunnossapitosopimukset

Tarjoamiimme työstökonehuollon kunnossapitosopimuksiin sisältyvät

• kuntotarkastus
• suunniteltu ennakkohuolto
• ennaltaehkäisevä kunnossapito
• kunnossapito ja hallinta toimipaikassa
• kokonaistehokkuuden mittauspalvelu (OEE)
• varaosa-analyysi

Työstökone

Mikä on työstökone?

Työstökone on laite, jota käytetään erilaisten materiaalien, kuten metallin, puun tai muovin, työstämiseen ja muokkaamiseen. Työstökoneet pystyvät suorittamaan useita eri toimintoja, kuten leikkaamista, poraamista, jyrsintää ja hiontaa, ja niitä käytetään laajalti teollisuuden eri sektoreilla. Yleisimpiä työstökoneita ovat sorvit, jyrsinkoneet, porakoneet ja hiontakoneet. Näiden koneiden avulla voidaan valmistaa tarkkoja ja komplekseja osia, mikä on kriittistä tuotantotehokkuuden sekä tuotantolaadun kannalta. Työstökoneet ovat siis välttämättömiä välineitä monien tuotteiden valmistuksessa.

Työstökoneen korjaus

Miksi työstökone tulisi huoltaa?

Työstökoneen turvallisen toiminnan varmistamiseksi ja tuottavuuden ylläpitämiseksi tarvitaan säännöllistä ja jatkuvaa huoltoa. Koneen tarkkuus ja pitkä käyttöikä riippuvat suuresti siitä, miten hyvin sitä huolletaan ja ylläpidetään.  Työstökoneen hankinta ja ylläpito ovat konepaja-alan merkittävimpiä investointeja, joten kunnossapidolla on suuri merkitys investoinnin kannattavuuteen. Työturvallisuuden ja työntekijöiden viihtyvyyden vuoksi on tärkeää, että työstökone on huollettu asianmukaisesti sekä on turvallinen käyttää. Lisäksi jo valtioneuvoston asetus (Vna 403/2008) työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta vaatii työvälineiden säännöllistä huoltoa ja kunnossapitoa. Kunnossapidon avulla vikaantumisen, vaurioitumisen tai kulumisen aiheuttamat riskit poistetaan, sekä ohjausjärjestelmän ja turvalaitteiden toiminta varmistetaan.

Työstökoneen huolto

Milloin työstökone tulisi huoltaa?

Työstökoneen huoltotarpeesta voi kertoa koneen ilmoittama virhetila tai työn keskeytyminen, mutta tässä vaiheessa huolto saattaa jo olla myöhässä. Esimerkiksi rikkoutuneet johdesuojat ja epänormaalit äänet liikkeissä ovat merkkejä siitä, että kone tarvitsee huoltoa ennen seuraavaa suunniteltua määräaikaishuoltoa. Tämän vuoksi olisi tärkeää luoda aina reaktiivisen huollon sijasta ennakoiva huoltosuunnitelma työstökoneille. Ennakoiva huolto sisältää säännöllisesti suoritettavia toimenpiteitä, kuten silmämääräisiä tarkastuksia ja ehkäiseviä kunnossapitotoimia. Tavoitteena on estää vikojen syntyminen ja havaita mahdolliset ongelmat ennen kuin ne keskeyttävät tuotannon ja huolehtia koneen pysymisestä käynnissä. Ennakoivaan huoltoon kuuluu myös koneen käyttömäärän ja käyttötapojen seuranta, jonka perusteella huoltotoimet suunnitellaan ja toteutetaan.

MTS

Palvelua läpi Suomen

Tarjoamme teollisuuden kunnossapidon ja työstökonehuollon laadukkaita palveluita ympäri Suomen eri toimipisteillämme. 

Katso kartasta lähin toimipisteesi ja ota yhteyttä!