Teollisuuden kunnossapidon ja työstökonehuolto: Geometriamittaus

MTS

Geometrian mittaus - perinteinen mittausmenetelmä

Geometrian mittaus tarkoittaa perinteisiä mittausmenetelmiä, ja geometrisella tarkkuudella tarkoitetaan liikeakseleiden suoruuksia, kohtisuoruuksia ja tasomaisuuksia.

Jotta työstökone voi säilyttää sen laaduntuottokykynsä, tuleee varmistua sen geometrisestä tarkkuudesta.

Konecranesin geometrian mittauksessa koneen rungon ja liikeakseleiden tarkkuus ja kunto analysoidaan asetettujen parametrien ja konestandardien mukaisesti​.

Tulosten avulla voidaan toteuttaa tarvittavat toimenpiteet koneen säädöistä tai geometrian korjauksista koneen toiminnan parantamiseksi​.

MTS

Geometriamittauksen hyödyt

Geometriamittauksen avulla voidaan kohdistaa huolto- ja korjaustoimenpiteiden tehokkaasti työstökoneen mahdollisiin ongelmakohtiin.

Geometriamitauksest on hyötyä, kun päätetään koneen säädöistä tai tarvittavista korjauksista koneen toiminnan parantamiseksi.

Oikein kohdistettuna voidaan optimoida koneen laaduntuottokykyä ja mittatarkkuutta työstökoneiden säännöllisen kalibroinnin ja mittauksen avulla. 

Lisäksi tämä auttaa huoltotarpeen ennakoinnissa.

Hyvä geometrinen tarkkuus on perus lähtökohta koneen mittatarkkuuden, eli paikoitustarkkuuden, akseleiden, sekä dynaamisen tarkkuuden mittaukselle.