Hienoa, että olet kiinnostunut Konecranesin tarjoamista uramahdollisuuksista! Olemme tälle sivustolle koonneet tietoa tyypillisen rekrytointiprosessimme vaiheista sekä sinulle hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla toivomme hakuprosessin sujuvan mutkattomammin. Tervetuloa tutustumaan!
uramahdollisuudet

Mikä meille on tärkeää rekrytoinneissa?

Rekrytoidessamme etsimme ihmisiä, joilla on hyvä asenne työhön, halu kehittyä ja olla osana Konecranes tarinaamme. Me uskomme, että lahjakkaat, omistautuneet, ja yhteistyöhön pyrkivät alansa ammattilaiset sekä monimuotoinen työyhteisö ovat avain menestykseen ja kasvumme perusta. Rekrytoidessamme pyrimme löytämään kulloiseenkin tehtävään parhaiten sopivan osaajan, jolla on hyvä edellytykset työssä onnistumiseen ja jolle työtehtävämme tarjoavat mielekkäitä sisältöjä, haasteita ja kehittymismahdollisuuksia. Valintoja tehdessämme pyrimme huomioimaan paitsi tehtävän vaatimukset, myös tiimin ja organisaatiomme kulloisetkin osaamistarpeet ja toiveet uudelle osaajalle sekä uuden osaajan viihtymisen työssä ja yrityskulttuurissamme. 

Tyypillinen Konecranes rekrytointiprosessi: 4-askeleen malli hakijalle

Työtehtävän hakeminen

Avoimia työpaikkojamme haetaan aina nettisivujemme kautta, työpaikkailmoituksen yhteydessä olevan ”Hae nyt” -painikkeen avulla, jättämällä hakemus ilmoituksessa mainittuun määräaikaan mennessä. Emme valitettavasti ota hakemuksia vastaan sähköpostitse tai muuta kautta, joten käytäthän työpaikkailmoituksen yhteydessä olevaa linkkiä. Kun haluat hakea työpaikkaa, jätä meille yhteystietosi sekä CV/ansioluettelosi sekä muut mahdolliset työpaikkailmoituksessa pyydetyt liitteet. Voit tuoda työ- ja koulutushistoriasi tiedot myös suoraan LinkedIn-profiilisi kautta nopeuttaaksesi hakemista. Tarkemmat ohjeet tarvittavista tiedoista ja hakemuksen jättämisestä löydät Usein kysytyt kysymykset-kohdasta tämän sivun alalaidasta.

Hakijoihin tutustuminen ja prosessin eteneminen

Konecranesilla rekrytoinnit toteutetaan tyypillisesti esimiesvetoisesti mikä tarkoittaa, että hakemukseesi tutustuu ja sopivuuttasi arvio ensisijaisesti palkkaava esimies, joka tuntee tiimin ja tehtävän parhaiten. Esimiestemme tukena rekrytointiprosessin aikana on myös henkilöstöhallinon edustaja. Tutustumme kaikkiin saamiimme hakemuksiin viimeistään hakuajan päätyttyä, minkä jälkeen pyydämme jatkoon, hausta riippuen 3-5 henkilöä keskustelemaan tehtävästä lisää. Tarvittaessa käytämme lyhyttä puhelinhaastattelua tarkempien tietojen saamiksi jo ennen varsinaisia haastatteluja.

Haastattelut ja muu arviointi

Meille tyypillinen tapa arvioida osaajan sopivuutta rooliin ja organisaatiomme, on järjestää kasvokkain haastattelu (tarvittaessa virtuaalisesti). Haettavan roolin vaativuus ja vaikuttavuus määrittelevät meillä haastattelujen määrän sekä mahdolliset muut osaamisen arviointikeinot. Tyypillisesti rekrytointiprosesseihimme kuuluu 1 tai 2 haastattelukierrosta, jossa tavataan palkkaava esimies ja henkilöstöhallinnon edustaja tai esimerkiksi mahdollinen tuleva kollega. Haastattelussa perehdymme osaamiseesi ja kiinnostuksen kohteisiisi tarkemmin ja arvioimme sopivuuttasi rooliin ja toimintaympäristöömme. Yhteinen tapaaminen on myös sinulle tilaisuus tutustua meihin paremmin, sillä haastattelujemme ei ole tarkoitus olla yksipuolinen kyselytunti vaan keskustelu siitä, millainen roolin on kyseessä, mitä tehtävässä vaaditaan ja miten tämänhetkinen osaamisesi suhteutuu siihen.

Vaativimmissa rooleissa, kuten esimerkiksi esimiestehtävissä, käytämme tyypillisesti haastattelujen lisäksi myös lyhyitä kyky- ja työpersoonallisuustestejä ja henkilöarviointeja tukemaan päätöksentekoamme. Näihin saat aina erillisen ohjeistuksen ja mahdollisuuden kommentoida suorituksiasi, eivätkä valintamme koskaan perustu yksin näihin tuloksiin. Saatamme myös pyytää sinulta suosittelijoita. Käytännönläheisissä tehtävissä voit taas päästä tutkimaan esimerkiksi sähkökuvia tai tutustumaan työympäristöön lähemmin saadaksesi realistisen kuvan tulevasta työstä. Mikäli haastatteluprosessin aikana jokin on sinusta epäselvää, kysy rohkeasti tarkennusta tilanteeseen tai kysymykseen. On sekä sinun että meidän etu, että ymmärrämme tosiamme valintavaiheessa parhaalla mahdollisella tavalla.

Valintapäätökset

Ilmoitamme kaikille hakemuksen jättäneille heidän osaltaan rekrytointiprosessin lopputuloksesta. Tämä voi tehtävästä ja hakijamäärästä riippuen viedä parista päivästä useampaan viikkoon hakuajan päättymisestä. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan ilmoittamaan lopputuloksesta tai vaihtoehtoisesti prosessin etenemisaikataulusta mahdollisimman pian. Mikäli tämän hetkinen osaamisesi ei tällä kertaa ole sopivin haettavaan tehtävään, olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse. Haastatteluissa ja arvioinneissa käyneille ilmoitamme aina henkilökohtaisesti puhelimitse, ellei hakijan kanssa ole muuta sovittu. Mikäli pääsemme jatkamaan kanssasi haastattelujen jälkeen prosessissa eteenpäin, keskustelemme seuraavaksi kanssasi työtarjouksesta ja työsuhteen ehdoista, minkä jälkeen saat tarjouksen ja ohjeet palkkaukseen etenemiseen.

Usein kysytyt kysymykset ja vinkkejä hakemiseen

Miten haen kiinnostavaa tehtävää?

Haku avoimiin työtehtäviimme tapahtuu urasivuilla rekrytointijärjestelmämme kautta. Emme valitettavasti ota tietosuojasyistä hakemuksia vastaan muuta kautta. Hakiessasi avointa tehtäväämme ensimmäisen kerran, järjestelmä pyytää sinua rekisteröitymään, jotta voit jatkossa hallinnoida omia tietojasi sekä seurata, mitä tehtäviä olet meillä hakenut. Rekisteröitymisen jälkeen voi jättää hakemuksesi avoimeen, sinua kiinnostavaan tehtävään. Varmistathan, että aina hakiessasi uutta tehtävää, painat ”Hae” -painiketta, sillä pelkkä "Tallenna" ei vielä lähetä hakemustasi rekrytoivan esimiehen nähtäväksi!

Kuinka haen useampaa paikkaa?

Kun rekisteröidyt hakijaksi, saat tunnukset, joiden avulla voit hallinnoida hakemuksiasi. Kun olet hakenut yhtä paikkaa, voit mennä takaisin avoimet työpaikat -listaukseen ja hakea uutta paikkaa. Ollessasi kirjautuneena, löydät oikealla ylhäällä ”Asetukset” -painikkeen, jonka alta pääset omaan profiiliisi. Profiilistasi näet kaikki ”Haetut tehtävät” sekä ”Tallennetut hakemukset” joita olet meille tehnyt. Varmistathan, että painat kaikissa hakemuksissa aina ”Hae” painiketta. Mikäli pelkästään tallennat hakemuksen, ei rekrytoiva esimies näe hakemustasi. Huomaathan, että kaikki ensimmäisessä haussasi profiiliisi lisäämäsi liitteet (CV, saatekirje) siirtyvät automaattisesti myös muihin uusiin hakemuksiisi. Jos siis haluat lisätä kokonaan uuden/erilaisen liitteen, kuten kohdennetun saatekirjeen, poista ensin vanha liite profiilistasi kohdasta ”Omat asiakirjat”. Poistaminen ei hävitä kyseistä liitettä aiemmin lähettämästäsi hakemuksista.

Mitä tietoja ja liitteitä hakemukseen tarvitaan?

Jättäessäsi työhakemusta tärkeintä on, että täytät pakolliseksi merkityt kohdat sekä yhteystietosi järjestelmäämme tarkasti ja oikein, jotta voimme olla sinuun yhteydessä. Yhteistietojen lisäksi, liitäthän hakemukseesi mukaan lyhyen saatekirjeen sekä CV/ansioluettelon esimerkiksi pdf-tiedostona. CVstä on hyvä käydä ilmi opintotaustasi, aiempi työkokemuksesi sekä muu haettavan työn kannalta oleellinen osaaminen, jota sinulle on kertynyt. Saatekirjeessä toivomme, että kerrot lyhyesti miksi olet kiinnostunut meistä ja kyseisestä tehtävästä. Vinkki! Mikäli laitoit meille tarpeelliset tiedot (esim. CV:n.) jo liitteen muodossa, sinun ei tarvitse enää täyttää työhistoria tietoja uudestaan järjestelmän mahdollisesti tarjoamiin valikkoihin. 

Mistä tiedän tuliko hakemukseni perille?

Saat hakemuksen vastaanottamisesta vahvistuksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Sähköpostiviesti tulee rekrytointijärjestelmästämme ja siinä on mainittuna tehtävä, johon olet jättänyt hakemuksesi. Varmista aina, että sähköpostiosoitteesi on oikein. Mikäli vahvistus viestiä ei tule, tarkistathan roskapostikansiosi. Mikäli viestiä ei ole tullut, kirjaudu uudestaan rekrytointijärjestelmään ja tarkista omista tiedoistasi "Tallennetut hakemukset" ja "Haetut tehtävät" -välilehdet.

Tutustu ihmisiimme

Käy katsomassa videoita tai lue tarinoita Konecranesin ammattilaisista ja heidän työtehtävistään.
 

Luo profiilisi

Luomalla profiilin voit jättää meille avoimen hakemuksen tai tilata ilmoituksen sinua kiinnostavien työpaikkojen avautumisesta. Syötä sähköpostiosoitteesi ja kerro hieman itsestäsi, niin pidämme sinut ajan tasalla kiinnostavista uramahdollisuuksista.

Haluatko nostetta urallesi?

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti uusia osaajia joukkoomme. Tutustu avoimiin työpaikkoihimme ja jätä hakemus jo tänään!