Konecranesin harjoittelijat pääsevät jo ensimmäisestä harjoittelukesästä lähiten pistämään koulun penkiltä saadut opit käytäntöön. Annamme työntekijöillemme sopivassa suhteessa vastuuta ja vapautta sekä tinkimätöntä tukea, jota ammattitoiset kollegat ympärillä tarjoavat. Tässä blogtekstissä pääset tutustumaan automaatioharjoittelijana työskentelevään Iidaan ja hänen ajatuksiinsa Konecranesilla työskentelystä. 

Automaatiotekniikkaa opiskelevan Iidan ura Konecranesilla alkoi kesällä 2021, kun hän aloitti harjoittelijana satamanostureiden teknologia -tiimissä. Iida haki töihin juuri Konecranesille, koska hän tahtoi päästä kehittämään omia PLC-ohjelmointitaitojaan sekä soveltamaan korkeakouluopinnoissa hankittua teoriaosaamistaan käytännössä.

Harjoittelun aikana Iidan työnkuva oli monipuolinen ja päivät vaihtelevia. Iida oli mukana muun muassa kehitysprojektissa, jonka tarkoituksena oli vaihtaa RTG-testinosturiin logiikkakomponentteja sekä laitteen ohjelmisto uuteen alustaan. Sen lisäksi Iida avusti asiakasprojekteissa sekä opiskeli ahkerasti satamanostureiden toiminnallisuuksia. Osaamisen karttuessa Iida pääsi itsekin kehittämään ja luomaan toiminnallisuuksia muun tiimin tuella.

Iida

Iida pääsikin heti ensimmäisenä kesänä viikon työreissuun Puolaan. Tämä onkin mahdollisuus, johon pyrimme Konecranesilla luomaan mahdollisuuksia oman kiinnostuksen mukaan.

Reissu oli todella antoisa. Siellä näki miten asiat oikeasti toimivat. Ennen reissua oli tuijottanut pelkkää koodia, mutta nyt pääsi tarkastelemaan meidän laitteita ja niiden toimintaa konkreettisesti.

Parasta Konecranesilla on Iidan mielestä se, että hän on päässyt tekemään sellaisia tehtäviä, jotka ovat vieneet hänen ammattitaitoaan hurjasti eteenpäin. Lisäksi hän on päässyt kerryttämään ainutlaatuista kokemusta oman alan tehtävien parissa ja oppimaan alan parhailta. Työskentely muiden ammattilaisten kanssa on innostavaa ja Iidan viihtymiseen ovat vaikuttaneet erityisesti ne kollegat, joiden kanssa hän on päässyt tekemään tiivistä yhteistyötä. Työ on tarjonnut monipuolisesti uusia haasteita, joiden parissa on todella päässyt laittamaan itsensä likoon ja näyttämään kyntensä.

Lähes joka päivä uudessa työssä tuli vastaan monimutkaisia asioita, joita ei heti aluksi ymmärtänyt. Asiat selitettiin ja käytiin tiimin kanssa läpi. Monimutkaisten asioiden oivaltaminen ja ymmärtäminen tuntui todella palkitsevalta.

Kysyimme Iidalta myös vinkkejä alan tulevaisuuden osaajille sekä mitä automaatiotekniikan harjoittelijat voivat Konecranesilta odottaa. Näin Iida vastasi.

Tärkeintä on halu kehittää itseään. Ei tarvitse olla valmis osaaja. Se merkkaa, että jaksaa yrittää, sillä silloin voi saavuttaa mitä vaan. Kesätyö Konecranesilla tarjoaa ehdottomasti paljon mahdollisuuksia ja mahtavan työyhteisön. Kaikkien kanssa tulee juttuun ja kaikkien kanssa voi höpöttää.

Iida on harjoittelujakson jälkeen jatkanut Konecranesilla töitä osa-aikaisesti opintojensa ohessa.