Konecranes tarjoaa joka vuosi kesätöitä tekniikan ja kaupallisen alan opiskelijoille, joilla on intoa oppia uutta ja halu työskennellä osana kansainvälistä, kasvavaa työyhteisöämme. Tule mukaan hakemaan nostetta urallesi! Tarjolla on tehtäviä sekä opiskelujen alkuvaiheessa että valmistumisen kynnyksellä oleville nuorilla ammattilaisille useammalla paikkakunnalla hyvin erilaisissa, vastuullisissa tehtävissä. 

 Pyrimme olemaan sinulle houkutteleva työnantaja urasi jokaisessa vaiheessa – kun astut työelämään, kun haluat saada lisää vastuuta tai kenties kokeilla siipiäsi ulkomailla –tuemme kehitystäsi elämäsi eri vaiheissa. Oletko valmis aloittamaan matkasi nosturitekniikan huipulle? Hyppää siis puikkoihin ja nosta osaamisesi uudelle tasolle yhdessä Konecranesin kanssa!

Tältä sivulta löydät lisätietoa, miten ja milloin kannattaa hakea, miten prosessi meillä etenee ja millaista on viettää kesä Konecranesilla. Tervetuloa mukaan!
 

ware2

Kesätyöt Konecranesilla

Konecranes tarjoaa joka kesä lähes 200 kesätyöpaikkaa sekä tuotantoon liittyvissä tehtävissä tehtaillamme että toimistotehtävissä erilaisissa asiantuntija- ja harjoittelijarooleissa. Tuotantoon liittyvät kesätyöpaikkamme sijaitsevat tehtaillamme Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa, toimisto- ja asiantuntijatehtävät painottuvat pääkonttorillemme Hyvinkäälle sekä Hämeenlinnaan, mutta yksittäisiä paikkoja on tarjolla muuallakin Suomessa kuten Tampereella ja Espoossa.

Kesätyömme on suunnattu 18-vuotta täyttäneille ammattikoulu- ja korkeakouluopiskelijoille tekniikan ja kauppatieteiden alalla. Kesätöiden kirjo meillä on laaja ja uskomme, että valikoimasta löytyy varmasti myös sinulle jotakin kiinnostavaa. Tyypillisiä tehtäviämme tekniikan alalla ovat erilaiset tuotantotyöt (koneistus, kokoonpano, sähköasennus, testaus, varastotoiminnot), sekä erilaiset suunnitteluun, tuotekehitykseen, huoltoon, myyntiin, tuotetietoon ja IT prosesseihin liittyvät tehtävät. Kaupalliselta puolelta tehtäviä löytyy tyypillisesti viestinnän, henkilöstöhallinnon, talouden tai asiakaspalvelun rooleista.

Konecranes kesätyöt kestävät tyypillisesti 3-4 kuukautta tehtävästä ja tiimistä riippuen ja ajoittuvat välille toukokuu-syyskuu. Tehtaat Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa ottavat alan harjoitteluita usein mahdollisuuksien mukaan aiemminkin.

Kenelle kesä Konecranesilla sopii?

liiketoiminnan tuki

Haluat oppia uutta ja kartuttaa hyödyllistä työkokemus-ta.

uramahdollisuudet

Olet proaktiivinen ja otat mielelläsi vastuuta tehtävistä.

Career opportunities

Haluat auttaa asiakasta ja työkavereita-si onnistumaan.

Project Managers img

Haluat selvittää olisimmeko sinun tulevaisuuden työnantajasi!

Lue muiden kesätyökokemuksista

Tutustu aiempien vuosien kesätyöntekijöiden kokemuksiin ja tarinoihin, sekä siihen mitä voit odottaa kesätyöstä meillä!
Kuvassa opiskelijoita Konecranesilla.

Hakuprosessi ja kesätyövalinnat

Kesätyöntekijöiden valinnat Konecranesilla tekee aina rekrytoiva esihenkilö, joka tutustuu saamiinsa hakemuksiin ja arvioi hakijoiden sopivuutta kyseiseen tehtävään. Kaikki hakemukset käydään läpi viimeistään hakuajan päätyttyä.

Esihenkilö valitsee tehtävään potentiaaliset hakijat ja kutsuu heidät haastatteluun, jossa keskustellaan hakijan osaamisesta, kiinnostuksen kohteista ja tehtävän sisällöstä tarkemmin, minkä jälkeen esihenkilö yleensä tekee päätökset valinnoista.

Joissakin hauissa (esimerkiksi tehtailla) hakuprosessi voi sisältää myös esimerkiksi ryhmähaastattelun, johon saat erilliset ohjeet tarvittaessa. Tarpeen vaatiessa haastatteluja voidaan toteuttaa myös esimerkiksi videoyhteydellä (Teams). Ilmoitamme kaikille hakeneille rekrytointiprosessin lopputuloksesta tehtäväkohtaisesti.

Usein kysytyt kysymykset - lue nämä ennen kuin haet!

Miten haen kiinnostavaa tehtävää?

Haku kesätyötehtäviimme tapahtuu urasivuilla rekrytointijärjestelmämme kautta. Emme valitettavasti ota hakemuksia vastaan muuta kautta. Hakiessasi avointa tehtäväämme ensimmäisen kerran, järjestelmä pyytää sinua samalla myös rekisteröitymään (=luo salasana), jotta voit jatkossa hallinnoida omia tietojasi sekä seurata, mitä tehtäviä olet meillä hakenut. Ensimmäistä kertaa hakiessasi järjestelmä varmistaa kirjautumisesi lähettämällä kertakäyttöisen numerosalasanan sähköpostiisi. Tämän numeron syöttämällä pääset eteenpäin ja hakemuksesi tulee lähetetyksi meille asti. Hakemus sivu ilmoittaa, että hakemuksesi on tullut perille, minkä lisäksi saat aina jokaisesta hakemastasi tehtävästä "kiitos hakemuksestasi" sähköpostin, joten tiedät, että hakusi on saapunut perille. Jatkossa voit suoraan kirjautua sähköpostiosoitteellasi ja hakiessa luomallasi salasanalla järjestelmää ja hakea vaikka vielä toista tehtävää! 

Kuinka haen useampaa paikkaa?

Kun rekisteröidyt hakijaksi ensimmäistä kertaa, luot samalla salasanan, jonka avulla voit kirjautua ja hallinnoida hakemuksiasi. Kun olet hakenut yhtä paikkaa tai kirjautunut, voit mennä takaisin avoimet työpaikat -listaukseen ja hakea uutta paikkaa. Ollessasi kirjautuneena, löydät oikealla ylhäällä ”Asetukset” -painikkeen, jonka alta pääset omaan profiiliisi. Profiilistasi näet kaikki ”Haetut tehtävät” sekä ”Tallennetut hakemukset” joita olet meille tehnyt. Varmistathan, että painat kaikissa hakemuksissa aina ”Hae” painiketta. Mikäli pelkästään tallennat hakemuksen, ei rekrytoiva esimies näe hakemustasi. Huomaathan, että kaikki ensimmäisessä haussasi profiiliisi lisäämäsi liitteet (CV, saatekirje) siirtyvät myös muihin hakemuksiisi. Jos siis haluat lisätä kokonaan uuden/erilaisen liitteen, kuten kohdennetun saatekirjeen, poista ensin vanha liite profiilistasi kohdasta ”Omat asiakirjat”. Poistaminen ei hävitä kyseistä liitettä aiemmin lähettämästäsi hakemuksesta.

 

Mitä tietoja ja liitteitä hakemukseen tarvitaan?

Jättäessäsi kesätyöhakemusta tärkeintä on, että täytät pakolliseksi merkityt kohdat sekä yhteystietosi järjestelmäämme tarkasti ja oikein, jotta voimme olla sinuun yhteydessä. Yhteistietojen lisäksi, liitäthän hakemukseesi mukaan lyhyen saatekirjeen sekä CV/ansioluettelon esimerkiksi pdf-tiedostona. CVstä on hyvä käydä ilmi opintotaustasi, mahdollinen aiempi työkokemuksesi harjoitteluista, kesätöistä tai harrastuneisuudesta sekä muu haettavan työn kannalta oleellinen osaaminen, jota sinulle on kertynyt. Saatekirjeessä toivomme, että kerrot lyhyesti miksi olet kiinnostunut meistä ja kyseisestä tehtävästä. Vinkki! Mikäli laitoit meille tarpeelliset tiedot (opintotausta, työkokemus jne.) jo liitteen muodossa, sinun ei tarvitse enää täyttää tietoja uudestaan järjestelmän tarjoamiin valikkoihin, vaikka sekin toki on mahdollista. Halutessasi voit liittää hakemukseesi myös esimerkiksi kopion opintorekisteriotteestasi. 

Mistä tiedän tuliko hakemukseni perille?

Saat hakemuksen vastaanottamisesta vahvistuksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Sähköpostiviesti tulee rekrytointijärjestelmästämme ja siinä on mainittuna tehtävä, johon olet jättänyt hakemuksesi. Varmista aina, että sähköpostiosoitteesi on oikein. Mikäli vahvistus viestiä ei tule, tarkistathan roskapostikansiosi. Mikäli viestiä ei ole tullut, kirjaudu uudestaan rekrytointijärjestelmään ja tarkista omista tiedoistasi "Tallennetut hakemukset" ja "Haetut tehtävät" -välilehdet.