Konecranes toimittaa yli 40 nostolaitetta Wärtsilän Smart Technology Hubiin Vaasaan

Corporate press releases

Konecranes on saanut tilauksen yli 40 uuden sukupolven nostolaitteen toimittamisesta Smart Technology Hubiin, joka on Wärtsilän uusi, integroitu tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskus Vaasan Vaskiluodossa. Kauppaan kuuluu esisopimus täydentävistä lisälaitteista. Tilaus kirjattiin syyskuussa 2020.

”Wärtsilä siirtyy lähemmäksi visioita Smart Marine -ekosysteemistä ja kokonaan uusiutuvaan energiaan perustuvasta tulevaisuudesta suunnittelemalla ja toteuttamalla Smart Technology Hubin. Kyseessä on teknologia-, innovaatio- ja validointikeskus, jolla on johtavat valmistus- ja elinkaarimahdollisuudet meri- ja energia-alalla toimiville asiakkaillemme tehtyjen arvolupausten maksimoimiseksi. Tämä ainutlaatuinen kokoonpano tuo yhteen Wärtsilän globaalit osaamiskeskukset ja maailmanluokan kumppanit, kuten Konecranesin, luomaan ketterän ja integroidun ekosysteemin meri- ja energiateollisuuden ratkaisujen kehittämistä ja käyttöönottoa varten”, Wärtsilän tuotannosta, tuotantolaitoksista ja hankinnasta vastaava johtaja Vesa Riihimäki kertoo.

Tilaukseen sisältyy kattava valikoima Konecranesin uuden sukupolven tuotteita, kuten palkittuja S- ja C-sarjan nostolaitteita, jopa 400 tonnin nostokapasiteetin räätälöityjä avoimen vinssin siltanostureita, useita siltanostureita 2–32 tonnin nostokapasiteetilla sekä kevytnosturijärjestelmiä ja manuaalinostimia. Konecranesin integroidut älytoiminnot, kuten aktiivinen heilunnanesto ja modernit digitaaliset palvelut edustavat markkinoiden edistyneintä nosturitekniikkaa, ja ne parantavat prosessin tehokkuutta, nopeutta, turvallisuutta ja laatua ja samalla varmistavat materiaalivirran täyden hallinnan.

Wärtsilä on johtava älykkäiden teknologioiden ja täydellisten elinkaariratkaisujen toimittaja meri- ja energiamarkkinoilla. Konecranes on ylpeä uudesta kumppanuudestaan Wärtsilän kanssa.

”Pääsy teknologiakumppaniksi Wärtsilän älykkääseen teknologiakeskukseen on Konecranesille tärkeä merkkipaalu, ja tällaisen ainutlaatuisen yhteisille kumppanuuksille ja innovaatioille perustuvan ympäristön luominen on virstanpylväs koko EMEA-alueella”, kertoo Aku Lehtinen, johtaja, Konecranesin Teollisuusnosturit-yksikön EMEA-regioonasta.

Wärtsilän Vaskiluodossa sijaitseva Smart Partner Campus tuo yhteen ihmiset ja yritykset ja pyrkii nopeuttamaan ekosysteemien yhteiskehitystä. Tutkimus- ja tuotekehitystyötä tehdään yhdessä Wärtsilän asiakkaiden ja toimittajien, startup-yritysten ja yliopistojen kanssa. Tämä kumppanuus tarjoaa selkeitä etuja: Konecranes tarjoaa käyttöön uusinta nostolaiteteknologiaa, jota Wärtsilä ja muut yhteistyökumppaneina toimivat teknologian edelläkävijät voivat edelleen kehittää.

Tilaus toimitetaan useissa erissä, ensimmäiset toimitukset alkavat tänä syksynä ja jatkuvat vuoden 2021 loppuun.

Lisätietoja:
Aku Lehtinen, johtaja, Teollisuusnosturit EMEA, Konecranes

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 40 728 4447

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:
Kiira Fröberg, sijoittajasuhteet, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: 020 427 2050

Tämä lehdistötiedote on julkaistu verkkosivuillamme osoitteessa konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,33 miljardia euroa. MHE-Demag mukaan lukien konsernilla on noin 17 300 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).