Konecranes perustaa datalaboratorion Ranskaan

Corporate press releases

Konecranes ilmoitti tänään perustavansa datalaboratorion Ranskaan Lyonin kaupunkiin. Taustalla on pyrkimys lisätä tuotteiden, palveluiden ja toimintojen digitaalisuutta teollisen internetin hyötyjen valjastamiseksi. Konecranesilla on etävalvonnassa 20 000 laitetta maailmanlaajuisesti ja digitaaliset elinkaarenaikaiset tiedot yli 600 0000 laitteesta. Yhtiöllä onkin vahva usko siihen, että datan hyödyntämiseen perustuva arvonluonti tulee mullistamaan materiaalinkäsittelyteollisuuden.

Konecranes perustaa yhteistyössä Business Francen ja Invest in Lyonin kanssa datalaboratorion, joka avataan huhtikuussa 2019. Toiminta käynnistyy vaiheittain tulevien kuukausien aikana.

Digitalisoidut prosessit ja verkkoon kytketyt tuotteet tuottavat valtavat määrät dataa, ja se on parantanut tarjontaamme asiakkaille. Pystymme nyt louhimaan dataa enemmän kuin koskaan, ja se auttaa meitä luomaan uusia liiketoimintamalleja ja tuottamaan asiakkaillemme enemmän arvoa.

Päädyimme Lyoniin, koska kaupungissa on niin edistyksellistä datatutkimusosaamista kuin vahvaa panostusta teollisuuteen. Tämän yhdistelmän pohjalta on hyvä lähteä kehittämään uusia materiaalinkäsittelyratkaisuja. Odotamme innolla Ranskan uuden osaamiskeskuksen avaamista”, sanoo Konecranesin teknologiajohtaja Juha Pankakoski.


Jotta dataa saadaan hyödynnettyä, tarvitaan datatieteilijöitä ja -tutkijoita, jotka ymmärtävät datatieteen lisäksi myös raskasta teollisuutta ja valmistusteollisuutta – siis hyvin erityisen osaamisyhdistelmän hallitsevia ihmisiä. Lyon oli luonteva valinta laboratorion paikaksi, sillä kaupunki on Ranskan raskaan ja valmistavan teollisuuden, koneoppimisen ja teollisuus 4.0 -kehitystyön keskus, ja lisäksi siellä on yksi maan suurimmista yliopistoista. Laboratorion osaamista voidaan hyödyntää Konecranesin kaikilla liiketoiminta-alueilla.

”Konecranes valitsi uuden datalaboratorionsa paikaksi Ranskan. Päätös osoittaa, että Ranska kiinnostaa ulkomaisia sijoittajia etenkin tekoälyn, koneoppimisen ja teollisuus 4.0:n osalta. Ranska on keskeinen innovoija näillä osa-alueilla, koska maassa on merkittävä ekosysteemi, joka vetää puoleensa laadukkaita infrastruktuureja, kasvuyrityksiä ja monen eri alan osaajia”, sanoo Business Francen Senior Investment Advisor Axel Berggren-Lagercrantz.

Konecranesin ilmoitus otettiin ilolla vastaan Lyonissa.

”Lyon on oiva paikka Konecranesin uudelle datalaboratoriolle, koska kaupunki on Ranskan tärkeimmän teollisuuskeskittymän keskus ja maan toiseksi tärkein digikeskittymä. Suur-Lyonin alueella panostetaan vahvasti teollisuuden digitalisaatioon, ja siitähän tässä hankkeessa on kyse”, toteaa Invest in Lyonin pääjohtaja Jean Charles Foddis.

”Lyonin yliopiston 6800 tutkijaa ja 140 000 opiskelijaa ovat mielissään Konecranesin datalaboratoriosta ja niistä yhteistyömahdollisuuksista, joita yliopiston vahva asema digitaalisessa murroksessa ja tekoälysovelluksissa tuo”, sanoo Lyonin yliopiston rehtori Khaled Bouabdallah.

Lisätietoja:
Mikael Wegmüller, toimitusjohtaja, Ranska

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +33631212389

Juha Pankakoski, teknologiajohtaja
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 42711

Tämä lehdistötiedote on luettavissa verkkosivuillamme osoitteessa
konecranes.com.


Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2018 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3 156 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 100 työntekijää ja 600 toimipistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).