Konecranes vahvistaa nostamisen johtoasemaansa kolmella uudella tuotteella

Corporate press releases
  • Innovatiivisessa S-sarjan nosturissa käytetään synteettistä köyttä, joka pidentää käyttöikää ja parantaa nostamisen suorituskykyä. 
  • S- ja M-sarjan nosturit tuottavat yourKONECRANES-portaaliin ajantasaista tietoa, jonka avulla voidaan parantaa käytön seurantaa ja läpinäkyvyyttä sekä ennakoida huoltotarvetta. 
  • Uudet tuotteet ovat osoitus Konecranesin MHPS-yritysoston jälkeen laajentuneen tuotevalikoiman vahvuudesta.

Konecranes lanseerasi tänään kolme uutta nostolaitetta, jotka uudistavat ja vahvistavat yrityksen jo nyt alansa laajinta valikoimaa. Uusien tuotteiden kohderyhmiä ovat teollisuuden nykyiset ja uudet asiakkaat muun muassa tuotantoteollisuudessa, autoteollisuudessa ja prosessiteollisuuden eri aloilla. Uudet tuotteet tulevat myyntiin jo tässä kuussa.

”Tänään lanseeratut tuotteet heijastavat MHPS-yritysoston myötä laajentuneen valikoimamme vahvuutta ja syvyyttä sekä jatkuvaa työtämme tuotealustojemme tehostamiseksi. Lisäksi ne vahvistavat markkinajohtajuuttamme tulevina vuosina”, sanoo Konecranesin toimitusjohtaja Panu Routila.

”Olen erityisen ylpeä innovatiivisesta S-sarjan nosturista, joka erottaa meidät kilpailijoista ja on herättänyt vahvaa kiinnostusta eri toimialojen asiakkaissa.”

S-, C- ja M-sarja edustavat uutta sukupolvea Konecranesin alansa johtavista tuotealustoista. Ne tuovat uutta teknologiaa ja innovaatioita muun muassa moottorikäyttöihin, köysiin ja köysitysjärjestelmiin sekä kytkimiin ja jarruihin. Tämä parantaa laitteiden turvallisuutta ja suorituskykyä, pidentää käyttöikää ja pienentää toimintakuluja.

Lisäksi uudet tuotteet vahvistavat Konecranesin teknologiajohtajuutta. Kaikki uudet S- ja M-sarjan nosturit on varustettu antureilla, ja ne mahdollistavat tietojen keräämisen ja lähettämisen. Jokainen S- tai M-sarjan nosturin ostava asiakas saa käyttöönsä myös yourKONECRANES-portaalin. Se on nosturien käyttäjille, asentajille ja yrityksen johdolle tarkoitettu digitaalinen palvelu, jonka avulla he saavat täyden hyödyn nosturistaan. Kolmelle uudelle tuotesarjalle on joko myönnetty tai vireillä yhteensä 20 patenttia.

Uudet ominaisuudet ovat osoitus Konecranesin panostuksista datan kasvaviin mahdollisuuksiin. Yritys on perustanut datatiedelaboratorion Ranskan Lyoniin osana tuotteiden, palvelujen ja toimintojen jatkuvaa digitalisointia. Konecranesilla on 21 500 TRUCONNECT-etävalvontakeskukseen yhteydessä olevaa laitetta eri puolilla maailmaa ja digitaaliset elinkaaritiedot yli 1,1 miljoonasta asiakkaiden käytössä olevasta laitteesta.

Tänään lanseerattujen nostolaitteiden parannettu komponenttirakenne sekä entistä paremmat materiaalivalinnat tukevat myös Konecranesin tavoitetta pienentää merkittävästi tuotteidensa elinkaaren aikaisia ympäristövaikutuksia. Vahva panostus komponenttien kestävyyteen ja ennakoivaan kunnossapitoon heijastaa yhtiön sitoutumista kiertotalouteen. Sen ansiosta laitteet tuottavat asiakkaille mahdollisimman paljon arvoa elinkaarensa aikana.

KONECRANES S-SARJA
Konecranes CXT on jo pitkään ollut siltanostureiden standardi. Uusi S-sarjan nosturi vie tämän standardin kokonaan uudelle tasolle innovatiivisilla ominaisuuksillaan. Niitä ovat esimerkiksi portaaton nopeudensäätö sekä Adaptive Speed Range -ominaisuus, joka parantaa turvallisuutta ja tuottavuutta asettamalla suurimman nostonopeuden kuorman painon mukaan. Uusi synteettinen köysi innovatiivisine köysitysjärjestelmineen pienentää nostimen kantopyöriin kohdistuvaa kuormaa 45 %:lla. Konecranesin Smart Features -älytoiminnot, kuten Follow Me, Hook Centering ja Snag Prevention, parantavat nosturin käytön turvallisuutta. Lisäksi S-sarjan nosturin hankkivat asiakkaat saavat käyttöönsä yourKONECRANES-asiakasportaalin ja lisäarvoa luovia digitaalisia palveluja, kuten Konecranesin johtavan nosturien käytön ja toiminnan seurantaan ja valvontaan tarkoitetun TRUCONNECT-palvelun.

KONECRANES M-SARJA
Konecranesin M-sarjan nosturi uudistaa raskaan nostamisen. Nosturissa on ulkomitoiltaan erittäin kilpailukykyinen raskaaseen käyttöön suunniteltu vinssi. Äärimmäisen suorituskykyisten ja luotettavien Core of Lifting -komponenttien sekä modulaarisen rakenteen ansiosta nosturi on helppo räätälöidä eri tuotantoprosessien tarpeisiin. Uudenlainen vinssin vaunurakenne sekä nostokoneiston ripustusjärjestelmä estävät sellaiset komponenttien linjausvirheet, joita esiintyy perinteisissä vinsseissä. Smart Features -älytoiminnot ja modernit käyttöliittymät, kuten Remote Operating Station, lisäävät tuottavuutta ja käyttöturvallisuutta.

KONECRANES S-SARJAN SÄHKÖINEN KETJUNOSTIN
Uusi C-sarjan nostin on Konecranesin edistyksellisin sähköinen ketjunostin. Nostimessa käytetään kestäviä, tarkkoja ja luotettavia Core of Lifting -komponentteja. Nostomoottorin jäähdytysjärjestelmä on suunniteltu uudelleen, minkä ansiosta moottorin käyttöaikaa on saatu pidennettyä jopa 50% edelliseen nostinsukupolveen verrattuna. Nostomoottorin jarru on suunniteltu kestämään yli miljoona jarrutusta. Ylikuormasuojaa, noston rajakytkintä ja muita turvallisuusominaisuuksia on parannettu korkeamman suorituskyvyn ja luotettavuuden saavuttamiseksi.

Uusista tuotteista on lisätietoa lanseeraussivustollamme.

Sanasto
Tuotteiden osista ja tässä lehdistötiedotteessa käytetystä terminologiasta on lisätietoa osoitteessa https://www.konecranes.com/resources/overhead-crane-terminology.

Lisätietoja:
Marko Tulokas, johtaja, Teollisuusnosturit
Sähköposti: [email protected]

Laura Hult-Mäkinen, viestintäpäällikkö, Teollisuuslaitteet
Sähköposti: [email protected]

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:
Eero Tuulos, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: [email protected], puh. 020 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2018 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,16 miljardia euroa. Konsernilla on 16 100 työntekijää 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).